2021-10-05

Дві студентки політехніки отримуватимуть іменні стипендії Верховної Ради України

Міністерство освіти і науки України оприлюднило список студентів українських закладів вищої освіти, які з 1 вересня 2021 року отримуватимуть іменні стипендії Верховної Ради України за високі досягнення у навчанні та науковій роботі. Серед стипендіатів – студентки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Софія Дмитрюк та Анастасія Клєпко.

Дві студентки політехніки отримуватимуть іменні стипендії Верховної Ради України

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 29 вересня 2021 року №1036 «Про призначення іменних стипендій Верховної Ради України студентам закладів вищої освіти на 2021/2022 навчальний рік» 274 студенти провідних українських закладів вищої освіти упродовж навчального року отримуватимуть іменні стипендії Верховної Ради України за високі досягнення у навчанні. Кожен заклад вищої освіти самостійно обирав та подавав кандидатури від кожної спеціальності, розглядом поданих документів та затвердженням кандидатур стипендіатів займалася відповідна колегіальна комісія.

Серед стипендіатів – студентка гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Софія Дмитрюк та студентка Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Анастасія Клєпко. Минулого року студентка гуманітарного факультету Софія Дмитрюк стала лауреаткою щорічної літературної премії імені В.Г.Короленка за активну участь у громадському та культурному житті міста.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 5 червня 1996 року № 226/96 - ВР «Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів» (із змінами), пункту 5 Порядку призначення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 15 жовтня 2010 року № 958 іменні стипендії Верховної Ради України студентам закладів вищої освіти виплачуватимуться щомісячно упродовж 2021/2022 навчального року за місцем навчання стипендіата, за рахунок коштів, передбачених у загальному фонді кошторису закладу вищої освіти на виплату академічних стипендіатів.

Іменні стипендії студентам вищих навчальних закладів засновано Верховною Радою України у 1996 році з метою морального та матеріального заохочення здобуття вищої освіти студентами вищих навчальних закладів, які виявили особливі успіхи в навчанні та науковій роботі. Грошовий розмір іменної стипендії Верховної Ради України для студентів закладів вищої освіти III-IV рівнів акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» або «магістр» становить 2,6 тисяч гривень.

За словами стипендіатки, студентки групи 401-ГФ гуманітарного факультету Софії Дмитрюк, відмінна матеріально-технічна база університету, чудові викладачі-наставники та власне прагнення досліджень, популяризувати молодіжну науку особисто її сильно мотивують, а визнання успіхів і здобутків на високому рівні спонукають докладати максимум зусиль, щоб тримати лідерські позиції серед кращих.

Раніше двом студенткам Полтавської політехніки призначено академічну стипендію імені Героїв Небесної Сотні, а іменну стипендію Верховної Ради України за високі досягнення у навчанні та науковій роботі отримували студенти Олександр Литвиненко та Марія Белкіна.

Вітаємо студенток Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та бажаємо нових досягнень, високих показників у навчанні та науковій діяльності!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»