2021-04-28

Оголошено студентський конкурс ідей облаштування місць відпочинку в одній з рекреаційних зон Полтави

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» оголосив конкурс студентських ідей по облаштуванню місць відпочинку для мешканців міста Полтави по вулиці Зелений острів. Переможці конкурсу отримають особисті відзнаки та грошові призи.

Оголошено студентський конкурс ідей облаштування місць відпочинку в одній з рекреаційних зон Полтави

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стартував конкурс інноваційних студентських ідей по облаштуванню місць відпочинку для мешканців міста по вулиці Зелений острів. Творче змагання проводиться з метою створення захоплюючої ландшафтно-рекреаційної, інклюзивної та доступної території для активного дозвілля і повсякденного відпочинку мешканців міста Полтави від малечі до громадян поважного віку.

Серед головних завдань студентського конкурсу – створення інноваційного проєкту, що увійде до Програми розвитку благоустрою міста та облаштування місць відпочинку мешканців мікрорайону та міста Полтави.

Зелений острів – це частина єдиної системи зелено-водного коридору річки Ворскла, одна з рекреаційних зон міста. Фізичне дослідження території показало, що на території є умови для прогулянок пішки, створення велосипедної інфраструктури, відпочинку на місцях для купання (пляж), місцях з альтанками та мангалами для пікніків, рибальства, прогулянок на човні, катамарані. «Родзинкою» території є створена інфраструктура для занять сапсерфінгом та пандус, за допомогою якого маломобільні групи населення можуть купатися у річці.

Проєкт має відповідати наступним критеріям:

  • унеможливлення будівництва капітальних споруд на території;
  • унеможливлення прокладання автомобільних доріг на території;
  • при облаштуванні стежок та місць відпочинку взяти до уваги встановлення тематичного дитячого майданчику на території;
  • не допустити забетонування берегів річок у межах парку, яке знищить природні місця перебування водних тварин (нір у берегах під водою, розвиток водної і прибережно-водної рослинності – місць гніздування, годівлі та перебування тварин біля водного фауністичного комплексу на території);
  • проведення ефективного зонування на території (рекреаційні, спортивно-оздоровчі зони ) та здійснення їхнього облаштування для забезпечення збалансованого використання природних ресурсів території парку (на даному етапі планується встановлення гриль-зони ліворуч від станції сапсерфінгу);
  • розробка механізму протидії засміченню на території (відповідне облаштування місць збору сміття, забезпечити контроль);
  • облаштування стоянок для автотранспорту;
  • врахування у роботі можливості для облаштування понтонного мосту (або легкого пішохідного мостового переходу) між лівим та правим берегом річка Ворскла.

 

За додатковою інформацією щодо території проєкту звертатися до контактної особи – (095) 871 5550, Артем Іванюк.

Учасниками можуть стати студенти усіх курсів та спеціальностей університету, а робота над проєктом може бути індивідуальною чи колективною.

Форма подачі конкурсних пропозицій довільна – не менше одного формату А1 з наступними кресленнями: схема території в структурі міста М 1:5000, генеральний план М 1:500 (фрагменти М 1:200), фрагменти, деталі, елементи (фасади, розрізи М 1:100, 1:50, М 1:20), перспективні зображення: всієї території та з основних видових точок; експлікації, ТЕП, таблиці з посадковим матеріалом тощо, пояснювальна записка до 200 слів на кресленні.

У проєктах оцінюються оригінальність, креативність, інноваційність, практична реалізованість та творчий підхід.

Для участі конкурсанти подають роботу в електронному вигляді на е-mail: studparlamentnupp@gmail.com, вказавши тему листа «Конкурс ідей облаштування місць відпочинку мешканців міста по вулиці Зелений острів». У листі зазначте прізвище, ім’я учасників (учасника), академічну групу, Навчально-науковий інститут/факультет та контактний номер телефону для зворотнього зв’язку.

Термін подачі студентських проєктів – до 18 травня 2021 року.

Підсумки конкурсу оголосять 20 травня 2021 року на офіційних сторінках Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у соціальних мережах. Кращий проект реалізують у рамках Програми благоустрою територій та вулиць міста Полтави.

Учасники нагороджуються подяками організаторів конкурсу, переможців відзначать подяками та грошовими призами.

Грошова винагорода становитиме: за перше місце – 5000 гривень, за друге місце – 3000 гривень, за третє – 2000 гривень.

Студентські проєкти оцінюватиме компетентне журі, до якого увійшли науковці Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Олександр Дроботя та в.о. президента студентського парламенту Полтавської політехніки Олександр Литвиненко.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»