2021-12-15

Полтавська політехніка увійшла в рейтинг найкращих університетів світу

Науково-дослідний центр QS Quacquarelli Symonds опублікував рейтинг університетів QS EECA University Rankings 2022. У рейтинг найкращих євразійських університетів увійшов єдиний полтавський університет –Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

Полтавська політехніка увійшла в рейтинг найкращих університетів світу

За підсумками діяльності у 2020-2021 рр. університет вперше у своїй історії увійшов до одного із найавторитетніших міжнародних університетських рейтингів – QS EECA University Rankings 2022. Університет посів високі позиції з-понад трьох тисяч закладів вищої освіти країн Східної Європи та Центральної Азії.

Найсильнішим показником у Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», за даними Quacquarelli Symonds, є колектив – науково-педагогічні працівники з науковим ступенем рівня PhD і вище. Також високі позиції в рейтингу присуджені за академічну репутацію, репутацію серед роботодавців, міжнародну діяльність, популярність серед іноземних студентів, контингент студентів і науково-дослідницьку діяльність.

«Це був наполегливий шлях, але входження до світових рейтингів було передбачене програмою розвитку університету з 2017 року. Щороку ми підвищували планку досягнень, зробили чимало і ось наші результати відображені серед провідних університетів світу. Ми увійшли у топ-400 університетів Азербайджану, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Вірменії, Грузії, Естонії, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, Туреччини, Угорщини, Хорватії та Чехії і входимо до топ-30 найкращих університетів України. Таке досягнення підтверджує результативність масштабної діяльності Полтавської політехніки, професіоналізм адміністративної команди та всього колективу», – прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко.

Всього до рейтингу увійшов 41 заклад вищої освіти України.

Рейтинг QS EECA University Rankings укладає британська консалтингова компанія Quacquarelli Symonds, що спеціалізується на освіті та навчанні за кордоном. Вперше він був опублікований у 2014 році. У цілому ж у рейтингу QS EECA діяльність університетів оцінюється за 10 критеріями, що складають певну частку від загальної оцінки: академічна репутація (30%), репутація серед роботодавців (20%), співвідношення кількості науково-педагогічного складу і студентів (10%), кількість публікацій на одного співробітника (10%), міжнародні наукові зв'язки (10%), вплив університету в Інтернеті (5%), частка співробітників зі ступенем PhD (5%), кількість цитувань на одну статтю (5%), частка іноземних співробітників (2,5%) і частка іноземних студентів (2,5%).

Навесні політехніка увійшла до топ-10 українських університетів у найвпливовішому рейтингу університетів світу, визнана найкращим університетом Полтави за науковою діяльністю за показниками бази даних SciVerse Scopus і посіла перше місце серед університетів Полтавської області у вебометричному рейтингу університетів світу.

 

Медіа-центр

Національний університет

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»