2021-11-28

Студент-магістрант став призером конкурсу наукових робіт 5-го Міжнародного паливного конгресу

Студенти політехніки взяли участь у 5-му Міжнародному паливному конгресі «Нова енергія – нові виклики» у рамках Східноєвропейської конференції SPE з геології та розвитку, який зібрав професіоналів та студентів разом для обговорення актуальних питань нафтогазової промисловості. Магістрант ННІ нафти і газу Андрій Бучинський здобув 3 місце на постерному конкурсі наукових робіт.

Студент-магістрант став призером конкурсу наукових робіт 5-го Міжнародного паливного конгресу

Міжнародний паливний конгрес – науковий захід, спрямований на обмін знаннями, досвідом і формування нових ідей та створення альтернативних рішень певних технічних проблем між студентами, фахівцями галузі та науковцями через публічні виступи, дискусії, диспути та вікторини. Студенти представляють результати наукової діяльності у формі доповідей та стендів – найкращих нагороджує журі.

Цього року НАК «Нафтогаз України» підтримав студентський з’їзд, який традиційно організовує Івано-Франківське студентське відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE), та презентував новий освітній онлайн-проект для молодих спеціалістів.

«Cтудентам Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та ВСП «Полтавський фаховий  коледж нафти і газу» випала можливість разом з ректором – Володимиром Олександровичем Онищенком, побувати на Східноєвропейській конференції SPE з геології та розробки, а також на 5 Міжнародному паливному конгресі. Студенти політехніки також були волонтерами та асистували організаторам заходу.

На відкритті конференції було цікаво почути бачення розвитку нафтогазової галузі в Східній Європі та Чорноморському регіоні від керівників державних органів і провідних компаній. У перерві розмова з Головою Держгеонадр Романом Опімахом відкрила для нас деякі особливості обліку родовищ нафти і газу.

На Міжнародному паливному конгресі відбулась панельна дискусія, присвячена новим викликам в енергетичній сфері України – було надзвичайно цікаво спостерігати за порівнянням гідрогену та синтетичних газів з традиційними способами видобутку енергії.

Пізніше відбулася зустріч офіцерів SPE з регіональним директором SPE у Європі Лаурою Прекупану. Ми обговорили способи вирішення проблем комунікації одне з одним. Готуємось до святкування 5-річчя секції SPE у Полтавській політехніці, пані Лаура, а також представники інших студентських чаптерів будуть запрошені на цю подію.

Надзвичайно масштабна і престижна подія з унікальними можливостями для створення галузевих зв'язків, якісного нетворкінгу і спілкування з професіоналами своєї справи», – розповів Олексій Литвяк, студент-магістрант ННІ нафти і газу, президент Полтавського студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE Poltava Polytechnic Student Chapter UA).

Обговорення і дискусії відбувались за трьома основними темами: «Нове обличчя молодого спеціаліста, яким його бачать роботодавці та чи готові студенти до змін», «Декарбонізація, водень та синтетичний газ – це майбутні виклики для галузі», «Україна як центр енергетичної безпеки Європи: зберігання, надійна ГТС та транспортування водню».

​​НАК «Нафтогаз України» презентував нову освітню онлайн-платформу – Михайло Братах та Оксана Редюк оголосили про реорганізацію навчальної платформи «IPL» у «DEEP». Представники SPE у Полтавській політехніці обговорили можливість партнерства з цією платформою.

У рамках круглого столу «Бачення управління персоналом провідних нафтогазових компаній щодо випускників вишів та молодих спеціалістів загалом» відбулось інтенсивне спілкування студентів та їх потенційних роботодавців, дискусія щодо вимог до майбутніх фахівців, а також обговорювались питання забезпечення ліцензованими програмами в університетах. Серед українських закладів вищої освіти Полтавська політехніка вирізняється найбільшим портфелем програмних продуктів, які передали в навчальних цілях бізнес-партнери університету – наприклад, компанія Schlumberger відкрила доступ, відкриті надсучасні лабораторії з 3D візуалізації та 3D моделювання і проєктування у нафтогазовій галузі, найсучасніший в Україні тренінг-центр з буровими симуляторами, компанія Siemens відкрила перший в Україні сучасний навчально-науковий центр нафтових і газових промислів, а відома британська компанія подарувала політехніці інноваційну лабораторію.

«Активність на подібних конференціях і тема дипломної роботи – одні з головних критеріїв, на який звертатимуть увагу рекрутери провідних компаній. Резюме потрібно писати під конкретну вакансію», – порадив студентам Михайло Братах для успішного працевлаштування.

Програма конгресу також передбачала конкурси постерів і наукових доповідей, а також професійну вікторину для студентів. Журі оцінювало наукову новизну, якість постерів і виступи конкурсантів.

На конкурсі наукових доповідей виступила аспірантка Навчально-наукового інституту нафти і газу Юлія Дяченко.

Студент-магістрант Навчально-наукового інституту нафти і газу Андрій Бучинський посів третє місце на конкурсі постерів. Минулого року він переміг на конкурсі студентських науково-технічних робіт з використанням засобів автоматизації Siemens і отримав нагороду від генерального директора «Siemens Ukraine» Мачея Зелінскі. Переможець відзначив, що конференція і конгрес були надзвичайно цікавими і дали змогу поспілкуватися з представниками багатьох компаній, а також познайомитись більш детально із галуззю.

«Я сподіваюсь, що ви, студенти, насолодились триденним перебуванням на конференції і конгресі, а також зрозуміли головний меседж подій – спілкуватись і співпрацювати одне з одним, контактувати з професіоналами, вчитися, читати, вивчати англійську мову, не пропускайте усі нові технологічні можливості і прагніть бути кращою версією себе, бо найкращі отримують найкращу роботу», – побажала учасникам студентського конгресу регіональна директорка SPE у Європі Лаура Прекупану.

Переможці і призери отримали офіційні дипломи, а учасники конгресу – сертифікати.

Раніше викладачка політехніки перемогла у конкурсі інноваційних ідей від Schlumberger та Укргазвидобування.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»