2019-12-05

Студенти-архітектори та будівельники посіли призові місця на конкурсі «Steel Freedom 2019»

У фіналі престижного Національного архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom 2019» команди студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» здобули два призових місця у обох категоріях, успішно захистивши свої проєкти перед авторитетним журі

Студенти-архітектори та будівельники посіли призові місця на конкурсі «Steel Freedom 2019»

Студенти навчально-наукового інституту архітектури та будівництва університету представили свої проєкти на розгляд високоповажного журі та здобули друге і третє місця у фіналі конкурсу Національного архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom 2019», що відбувся 30 листопада у столиці.

Представники журі – знані архітектори України та експерти в будівельній галузі, оцінювали 20 проектів команд фіналістів відповідно до наступних критеріїв: використання металевих конструкцій, як основного матеріалу реалізації ідеї проекту, відповідність архітектурної та конструктивної форм, містобудівна концепція, функціональність і художня виразність, оригінальність і новизна ідеї.

Аудитор компанії Baker Tilly слідкувала за ходом голосування та виставлення оцінок журі під час захисту конкурсних проектів, а також здійснювала контроль під час підрахунку голосів, забезпечуючи прозорість та коректність даних.

«З шести призових місць фіналу архітектурного конкурсу «Steel Freedom 2019» – два призових місця за командами студентів-архітекторів та будівельників Національного університету «Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка». Цей день запам’ятається надовго неймовірними емоціями, чудовими захистами фіналістів, фантастично цікавими лекціями відомих архітекторів та гордістю за кожного нашого студента, що зробив свій вклад у цю блискучу перемогу. Величезна подяка організаторам, партнерам та спонсорам Національного архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom 2019» за можливість продемонструвати свої вміння та здобути новий неоціненний досвід», – повідомив старший викладач кафедри архітектури будівель та містобудування університету Андрій Конюк.

За результатами голосування журі цьогорічними переможцями STEEL FREEDOM в категорії «Створення проекту соціального офісу з громадською приймальнею міського голови в м. Маріуполь» стали команди:

1 місце

M-521

Київський національний університет будівництва та архітектури

Бондаренко Катерина

Монастирецька Анна

2 місце

М-250

Київський національний університет будівництва та архітектури

Бєлокопитов Даніла

3 місце

M-596

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

Зосім Станіслав

Бондар Анна

Слободяник Олександр

Тригуб Анжеліка

Чеснокова Таїсія

Команди переможців у категорії «Створення проекту житлового комплексу Alfa Residence в м. Дніпро»:

1 місце

D-911

Київський національний університет будівництва та архітектури

Лященко Марія

Цегельна Анастасія

Каневський Артем

2 місце

D-403

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

Крутибіч Олександр

Колісник Руслан

Федотов Ростислав

Хомич Єлизавета

3 місце

D-188

Київський національний університет будівництва та архітектури

Яковенко Данило

Мядзель Єлизавета

«Це було неймовірно важко – перший досвід роботи в команді та перший спільний результат. Дякую своєму університету, команді та конкурсу «Steel Freedom 2019» за чудову можливість реалізувати себе, власні знання», – ділиться враженнями учасниця конкурсу, студентка навчально-наукового інституту архітектури та будівництва Анна Бондар.

STEEL FREEEDOM 2019 – абсолютний рекордсмен за шість років проведення конкурсу, говорять організатори. В цифрах:

  • 115 зареєстрованих команд
  • 82 розроблених проекти
  • 61 проект розроблено в категорії соціального офісу з громадською приймальнею міського голови
  • 21 проект розроблено в категорії житлового комплексу

Команди-переможці, які посіли 1, 2 і 3 місця, отримали грошові сертифікати в розмірі 30 000 грн, 25 000 грн і 20 000 грн відповідно, сертифікати та статуетки, а також подарунки від партнерів конкурсу – компаній Метінвест, Tekla/Trimble.

ЛІРА-САПР нагородила команди ліцензіями: за 1 місце – Ліра-САПР Pro + Сапфір 3D + Сапфір Генератор; за 2 місце – Ліра-САПР Standard plus + Сапфір 3D + Сапфір Генератор; за 3 місце – Сапфір 3D + Сапфір Генератор.

Компанія VEKA подарувала планшет команді Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» D-403 (Олександр Крутибіч, Руслан Колісник, Ростислав Федотов, Єлизавета Хомич).

Незмінний партнер конкурсу Trimble/Tekla презентувала подарунковий сертифікат (номіналом 2500 євро) на 1 безкоштовну ліцензію партнера-розробника Tekla на 2020 рік команді М-596 (Зосім Станіслав, Бондар Анна, Слободяник Олександр, Тригуб Анжеліка, Чеснокова Таїсія). Також проект команди буде переданий на регіональний етап конкурсу Tekla BIM Awards. Компанія «Вікант» подарувала команді друковані видання з архітектури.

Особливістю проведення VI Національного архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom 2019» стало підписання організаторами конкурсу –Асоціацією «Український центр сталевого будівництва» угод про тісну освітню співпрацю з університетами-учасниками, введення інституту кураторства студентських архітектурних проєктів, отримання командами додаткових можливостей, що істотно поліпшило якість проєктів, представлених на розгляд журі.

Науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітає переможців та їх викладачів, бажаємо креативних ідей, нових цікавих проєктів та їх блискучої реалізації!