2021-12-13

Студенти Полтавської політехніки перемогли на Чемпіонаті світу з таїландського боксу

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Олег Приймачов та Михайло Сердюк стали призерами Чемпіонату світу з таїландського боксу, що проходив у Бангкоку. Олег Приймачов став Чемпіоном світу у ваговій категорії 91 кг, а Михайло Сердюк виборов бронзу серед юніорів у ваговій категорії до 54 кг.

Студенти Полтавської політехніки перемогли на Чемпіонаті світу з таїландського боксу

Упродовж  6–11 грудня у Бангкоку (Таїланд)  тривали змагання Чемпіонату світу з тайського боксу Муай Тай – IFMA. У складі національної збірної команди  України чудово виступали професійні спортсмени з Полтавщини – студенти Полтавської політехніки, які представляли спортивний клуб «Legion gym». Полтавці продемонстрували відмінні результати, залізну витримку та стали кращими серед суперників.

Студент-магістрант факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олег Приймачов  став  чемпіоном світу серед дорослих у ваговій категорії 91 кг. Спортсмен у запеклому протистоянні здолав  поляка Лукаша Радоша, а у півфіналі змагань переміг іранця Хамідрезу Кордабабі. У фіналі Чемпіонату Олег змагався з російським спортсменом Вадимом Дмитрієвим, який поступився українцю. Таким чином, Олег Приймачов приніс  до скарбнички національної збірної першу золоту медаль та вдруге став чемпіоном світу з тайського боксу Муай Тай.

Студент Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Михайло Сердюк змагався серед юніорів у ваговій категорії до 54 кг. У першому поєдинку спортсмен переміг представника Ізраїлю Гая Яхава, а у півфіналі поступився «господарю» змагань – тайцю Понгсаторну Чайнураку та здобув бронзову нагороду Чемпіонату світу.

Тренує спортсменів Зураб Абдулаєв, вихованці якого неодноразово ставали переможцями і призерами змагань різного рівня.

У загальному заліку збірна команда України здобула три золоті  медалі та  займає четверту сходинку турнірної таблиці.

Раніше Михайло Сердюк посів перше місце на Кубку світу з кікбоксингу WAKO, а  Олег Приймачов отримував стипендію голови Полтавської ОДА.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»