2020-10-28

Студентів політехніки залучили до реалізації проєкту ЦНАПу у Маріуполі

За проєктом студентів Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – призерів конкурсу Steel Freedom 2019 продовжують реалізувати об’єкт соціального офісу з приймальнею міського голови у Маріуполі. Виконавець проєктно-кошторисних робіт залучив авторів проєкту до співпраці.

Студентів політехніки залучили до реалізації проєкту ЦНАПу у Маріуполі

У січні 2020 року мешканці Маріуполя обрали проєкт соціального офісу з приймальнею міського голови, виконаний командою студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Станіслав Зосім, Анна Бондар, Олександр Слободяник, Анжеліка Тригуб, Таїсія Чеснокова (куратор – кандидат архітектури, доцент кафедри архітектури будівель та містобудування Тарас Руденко). Ця команда молодих архітекторів та будівельників стала фіналістом конкурсу Steel Freedom 2019. Загалом у цій категорії конкурсу презентували 45 унікальних проєктів із застосуванням сталевих конструкцій.

За проєктом уже відбувся тендер на виконання проєктно-кошторисної документації і для надання відповідних послуг обрано компанію ПП «Ремонтно-аварійна служба» (м. Маріуполь).

«Ми раді запросити до співпраці молодих архітекторів та конструкторів, що створили проєкт соціального офісу – проєкту з оригінальною архітектурою, який буде відповідати всім сучасним вимогам та стандартам.

Такі конкурси, як Steel Freedom, прекрасна можливість для студентів продемонструвати свої таланти і реалізувати найсміливіші ідеї. Ми цілком підтримуємо подібні ініціативи, оскільки впевнені, що така співпраця дозволяє створювати яскраві проєкти для жителів Маріуполя», – прокоментував засновник ПП «Ремонтна-аварійна служба» Андрій Діяконов.

Соціальний офіс збудують у центрі міста (провулок Нахімова), площа під забудову складає 3600 квадратних метрів. За словами заступника міського голови м. Маріуполя Сергія Захарова, завдяки презентованим новаторським ідеям соціальний офіс стане магнітом на туристичному шляху по місту: «Наше бачення – триповерхова будівля з оригінальною архітектурою, яка буде асоціюватися з містом Маріуполь, з урахуванням всіх вимог енергоефективності, доступності та вимог державних будівельних норм. Пропонований проєкт повністю співпадає з нашими критеріями».

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»