2024-05-09

Двоє науковиць політехніки стали лауреатками Всеукраїнського конкурсу «Молодий вчений року-2024»

Науковиці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Ірина Левченко та Наталія Бондар стали лауреатками Всеукраїнського конкурсу «Молодий вчений року-2024», організованого Радою молодих вчених при МОН України. Представниці багатопрофільного класичного університету перемогли у номінаціях «Міжнародні економічні відносини» та «Молодий методист року у галузі суспільних і гуманітарних наук».

Двоє науковиць політехніки стали лауреатками Всеукраїнського конкурсу «Молодий вчений року-2024»

З метою визнання досягнень молодих вчених України у різних галузях знань Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України оголошено щорічний Всеукраїнський конкурс «Молодий вчений року-2024». Щороку члени журі відзначають кращих науковців закладів вищої освіти, чиї вагомі досягнення сприяють динамічному розвитку та популяризації молодіжної й академічної науки в освітньому та інноваційному середовищі.

Науковиці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – доктор філософії, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірина Левченко та кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Наталія Бондар стали переможницями щорічного Всеукраїнського конкурсу «Молодий вчений року-2024», організованого Радою молодих вчених при МОН України.

Ірина Левченко здобула першість в конкурсній номінації «Міжнародні економічні відносини», а Наталія Бондар стала найкращою у номінації «Молодий методист року у галузі суспільних і гуманітарних наук».

Відзначимо, що наукові досягнення номінантів подавалися за підсумками 2023 року. За результатами Конкурсу в кожній номінації був визначений 1 (один) переможець (лауреат), загалом члени висококваліфікованого журі відзначили 100 переможців (лауреатів).

Нагородження лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Молодий вчений року-2024» відбудеться 18 травня у Київському будинку вчених Національної академії наук України.

Конкурс «Молодий вчений» є важливою ініціативою, спрямованою на визнання, відзначення та просування досягнень молодих вчених у різних галузях і сферах діяльності, що сприяє розвитку інтердисціплинарних підходів та співпраці між галузями, із головною метою – підтримка молодих вчених.

Започаткований у 2021 році за здобутки 2020 року, цей конкурс став традиційним і надає можливість магістрам, аспірантам, докторантам та молодим дослідникам показати свої здібності і отримати заслужене визнання. Учасники мають можливість представити свої дослідження та роботи у таких різних галузях, як природно-математичні науки, науково-технічна діяльність та інженерія, аграрна наука та продовольство, охорона здоров`я, воєнні науки та цивільна безпека, управління та адміністрування, сфера обслуговування та соціально-гуманітарний напрям, і боротися за цінні нагороди та можливість публікації своїх результатів у провідних наукових журналах.

Нещодавно студентка ННІ фінансів, економіки, управління та права стала стипендіаткою Кабінету Міністрів України, три студентки політехніки стали лауреатками стипендії Президента України, а п’ятеро студентів отримали сертифікати на іменні стипендії від Укрнафти.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»