2024-04-03

Студенти отримали сертифікати на іменні стипендії від Укрнафти

Під час І Міжнародного зеленого нафтогазового форуму «Взаємодія влади, територіальних громад, бізнесу та науки» представники найбільшої української нафтової компанії «Укрнафта» відзначили перших переможців стипендіальної програми, започаткованої у співпраці з Полтавською політехнікою. Сертифікати отримали п’ятеро студентів ННІ нафти і газу та ННІ інформаційних технологій та робототехніки університету.

Студенти отримали сертифікати на іменні стипендії від Укрнафти

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за підтримки та всебічного сприяння Полтавської обласної військової адміністрації та начальника ОВА Філіпа Проніна відбувся І Міжнародний зелений нафтогазовий форум «Взаємодія влади, територіальних громад, бізнесу та науки», який став потужною платформою для обговорення глобальних трендів у сфері нафтогазового бізнесу, інновацій та зеленої енергетики спільно з керівниками провідних нафтогазовидобувних та нафтогазосервісних компаній, провідними експертами вітчизняного нафтогазового комплексу.

Під час форуму директор департаменту буріння ПАТ «Укрнафта» Даниїл Агафонов та старший фахівець з підбору персоналу Олена Клоченко привітали перших переможців нещодавно започаткованої стипендіальної програми для студентів у рамках Меморандуму про співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і найбільшою нафтовидобувною компанією України. Сертифікати отримали п’ятеро студентів ННІ нафти і газу та ННІ інформаційних технологій та робототехніки.

У відборі на стипендіальну програму АТ «Укрнафта» взяли участь більше 40 студентів Полтавської політехніки. Фіналістами стали 21 студент Навчально-наукового інституту нафти і газу та ННІ інформаційних технологій та робототехніки.

За результатами фінальної співбесіди визначили п’ятьох переможців – ними стали:

  • Анастасія Молодча, студентка третього курсу освітньої програми «Нафтогазова інженерія та технології»;
  • Марія Зайцева, студентка четвертого курсу освітньої програми «Геологія нафти і газу»;
  • Яна Щербаченко студентка четвертого курсу освітньої програми «Геологія нафти і газу»;
  • Владислав Пічка, студент четвертого курсу освітньої програми «Нафтогазова інженерія та технології»;
  • Антон Фесенко, студент третього курсу освітньої програми «Комп’ютерні науки».

Стипендіальна програма АТ «Укрнафта» сприяє популяризації нафтогазової галузі та підготовці наступного покоління фахівців. Окрім фінансової винагороди за здобутки у навчанні, переможці отримають можливість зустрічі з кращими експертами найбільшої нафтової компанії України, підвищення своїх професійних знань та навичок та участі у цікавих та перспективних проєктах.

Нагороджуючи стипендіатів, старший фахівець з підбору персоналу АТ «Укрнафта», випускниця Полтавської політехніки Олена Клоченко зазначила: «Щиро вдячна рідному університету за створену теплу та доброзичливу атмосферу нашої співпраці. З моменту підписання партнерської угоди пройшло ще не так багато часу, а ми вже спільними зусиллями наповнюємо її зміст реальними практичними кейсами. Хотілося б привітати студентів, які виграли перші стипендії від «Укрнафти», далі неодмінно буде багато спільних цікавих проєктів».

За словами ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка, здобуті стипендії – це перший крок до омріяного успішного працевлаштування, важливо правильно налаштуватися та динамічно рухатися вперед: «Це ваш щасливий лотерейний квиток, яким тепер важливо правильно скористатися. Переконаний, що все ще попереду! Щиро вітаю і бажаю успіхів!».

Після церемонії нагородження топ-менеджери ПАТ «Укрнафта» провели неформальну зустріч зі студентами-стипендіатами та поспілкувалися щодо подальшої науково-освітньої співпраці. До конструктивного діалогу також долучився ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко, який розповів про створені в університеті комфортні умови для навчання та всебічного розвитку майбутніх професіоналів нафтогазової сфери.

«Наша подальша співпраця передбачає проходження виробничої практики та стажування студентами на базі нашої компанії, ознайомлення з реальними напрацьованими матеріалами. Для нас важливий ваш свіжий погляд, можливо, ви зможете розгледіти те, чого ми щоденно не помічаємо і ініціюєте зміни, які ми охоче запровадимо, а потім, повернувшись до політехніки, зможете розповісти про перші серйозні успіхи. Надихаємося молоддю та готуємося до нових вагомих здобутків», – прокоментувала Олена Клоченко.

Стипендіати поділилися власними історіями, розповівши про переживання, хвилювання та колосальну підтримку рідних, друзів та викладачів університету.

«Особисто для мене було трошки страшно подаватися на стипендіальну програму, адже завжди є якісь сумніви – завжди є кращі кандидатури, чи вистачить в мене необхідних знань. Але все ж таки вирішила спробувати і не жалкую – перемога таки мене знайшла, мене обрали як кандидатку і я цьому дуже рада, тому що це, в першу чергу, неймовірні перспективи щодо майбутнього працевлаштування. Це корисний досвід стажування, надані додаткові матеріали для курсових та дипломних робіт, загалом дуже цікавий досвід для студентських років. Впевнено можу сказати – якщо у подальшому будуть схожі програми, однозначно треба знову спробувати себе. Задумуючись над тим, чому обрали саме мене, відповім, що то насправді дуже цікава історія. Були кандидати від різних спеціальностей і коли назвали мою спеціальність я трошки, звісно, засмутилася, але подумала – є значно кращі і це нормальна річ.

А потім приз глядацьких симпатій віддали мені, сказавши, що моя робота їм надзвичайно сподобалася і таким чином в компанії вирішили відзначити мої прагнення. Чесно кажучи, у майбутньому хотілося б спробувати себе в сфері нафти і газу, тому що це перспективно, завжди буде робота. Сподіваюся, що все вийде», – поділилася враженнями стипендіатка, студентка четвертого курсу освітньої програми «Геологія нафти і газу» Марія Зайцева.

Студенти також дізналися про створенні в компанії широкі можливості для особистісного та професійного зростання та умови успішного працевлаштування випускників різних спеціальностей.

Нагадаємо, Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з найбільшою нафтовидобувною компанією України, а також Меморандум про співпрацю з АТ «Укргазвидобування» і профільними університетами, з канадською політехнікою SAIT, в університеті відкрили єдиний в Україні навчальний багатофункціональний буровий майданчик зі справжньою буровою установкою, науковці Полтавської політехніки видали підручник для фахівців нафтогазових та гірничих спеціальностей, ректор політехніки взяв участь у дискусії про кадрову стратегію в енергетиці і став спікером міжнародного енергетичного заходу, що відбувся у Варшаві.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»