2024-05-04

Науковиця політехніки завершила міжнародне стажування на базі Південночеського університету

Науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вікторія Кулик пройшла міжнародне стажування «Відновлення української економіки у повоєнний період: досвід країн ЄС і напрями кооперації у контексті регіональної європейської інтеграції» на базі Південночеського університету в Чеських Будейовіцах.

Науковиця політехніки завершила міжнародне стажування на базі Південночеського університету

У період з 29 квітня по 3 травня 2024 року докторка економічних наук, професорка, в.о.завідувача кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вікторія Кулик пройшла міжнародне стажування «Відновлення української економіки у повоєнний період: досвід країн ЄС і напрями кооперації у контексті регіональної європейської інтеграції» на базі Південночеського університету в Чеських Будейовіцах.

У рамках стажування науковиця Полтавської політехніки відвідала Економічний факультет Південночеського університету в Чеських Будейовіцах на запрошення деканки факультету Зузани Дворакової Лішкової (Zuzana Dvořáková Líšková). Представниці провідних європейських університетів обговорили пріоритетні напрямки подальшої науково-освітньої співпраці та партнерства між потужними освітніми закладами.

Під час візиту до Чехії Вікторія Кулик зустрілася із мером міста Чеські Будейовіци Дагмар Шкодовою Пармовою (Dagmar Škodová Parmová) для обговорення питань підприємництва та жіночого лідерства у Європі та Україні.

Для студентів та викладачів Південночеського університету у Чеських Будейовіцах науковиця Національного університету імені Юрія Кондратюка Вікторія Кулик прочитала лекцію на тему: «Воєнна економіка».

Організатором та модератором лекції виступив доцент кафедри обліку та фінансів Південночеського університету у Чеських Будейовіцах Мілан Їлек (Milan Jílek).

Крім наукових та освітніх заходів, програма стажування включала відвідування чеських міст з давньою історією. Зокрема, Вікторія Кулик відвідала місто Чеський Крумлов, яке занесено у світову спадщину ЮНЕСКО.

«Висловлюю слова щирої вдячності Полтавській політехніці за надану можливість стажування у провідному європейському університеті та унікальну нагоду долучитися до світового освітнього простору, налагодити шляхи подальшої співпраці із зарубіжними колегами», - прокоментувала науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вікторія Кулик.

Нагадаємо, раніше науковиці політехніки успішно пройшли стажування на базі аутсорсингової компанії, науковиці-фінансисти стали менторками Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству.

Нещодавно політехніка отримала відзнаку Національного банку України за активну участь у Всесвітньому тижні грошей, а майбутні фінансисти вдосконалили ключові фахові навички на базі відділення АТ «Sense Bank».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»