2019-01-30

30 січня у ПолтНТУ відбулася нарада щодо підготовки осіб, відповідальних за формування реєстраційних документів для ЗНО-2019

30 січня у ПолтНТУ відбулася нарада щодо підготовки осіб, відповідальних за формування реєстраційних документів для ЗНО-2019

Робочі питання обговорили фахівці місцевих органів управління освітою, представники об’єднаних територіальних громад, шкіл, 28 закладів професійно-технічної освіти, 32 технікумів та коледжів Полтавщини — близько 150 гостей. Представники Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти підказували освітянам як найефективніше провести зовнішнє незалежне оцінювання у цьому році.

Дуже актуальне питання порушив під час свого привітання ректор Полтавського національного технічного університету Олександр Онищенко: значний відтік студентів до європейських вишів, які, на жаль, часто стикаються там з не завжди приємними реаліями. Їх очікування виявляються не зовсім виправданими, жорсткі умови навчання не враховують індивідуальних особливостей і емоційних факторів.

— ПолтНТУ давно співпрацює з університетами Польщі, Китаю, Японії, Великої Британії, Америки і ми знаємо, що так, як в Україні, більше ніхто ніде не ставиться до студентів: тут ми намагаємося підтримати, підказати, допомогти, не кидати на самоті, — сказав Володимир Онищенко. — Саме тому ми пропонуємо нашим абітурієнтам спочатку вступити до ПолтНТУ за програмою подвійного диплому, адаптуватися, засвоїти міцну базу знань. Потім, отримавши диплом бакалавра тут, студент зможе легко продовжити навчання в одному з десятків наших університетів-партнерів по всьому світу.