2018-02-28

ПолтНТУ впроваджує досвід University of Oxford

21-23 лютого відбувся візит представників ПолтНТУ до Великобританії з метою вивчення досвіду провідного університету світу University of Oxford.

ПолтНТУ впроваджує досвід University of Oxford

 

Враховуючи нові вимоги та імплементацію Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», які передбачають реформування управління закладом вищої освіти відбувся візит представників ПолтНТУ до Великобританії University of Oxford.

Ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко та проректор з наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька взяли участь у триденному семінарі Oxford Academic Union на базі University of Oxford, у структурі якого діють 38 підрозділів (коледжів). На семінарі обговорили питання організаційної структури, фінансового менеджменту, академічної та фінансової автономії структурних підрозділів. За результатами семінару учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.

 

27 лютого відбулося розширене засідання Вченої ради університету, під час якого було проведено семінар, на якому керівники структурних підрозділів презентували стратегічні напрями розвитку навчально-наукових інститутів, факультетів та коледжів університету.

Враховуючи міжнародний досвід провідних університетів світу, таких як University of Oxford, розглядалися питання створення навчально-наукових інститутів з метою децентралізації управління, академічної та фінансової автономії підрозділів, що передбачено Законом України «Про вищу освіту».

ІАЦ ПолтНТУ