2020-07-17

Абітурієнти політехніки мають право на відстрочку від військового призову

Приймальна комісія Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» інформує про умови, за яких вступники мають право на відтермінування проходження строкової служби.

Абітурієнти політехніки мають право на відстрочку від військового призову

У зв'язку з карантином, весняний призов до армії перенесено на травень-липень 2020 р. – розпорядження Уряду №179-р від 26.02.2020 року (зі змінами від 15.04.2020).

 

Згідно з Законом України «Про військовий обов'язок і військову службу» відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам за рішенням районних призовних комісій за сімейними обставинами,  за станом здоров'я,  для здобуття освіти та продовження професійної діяльності. 

 

Міністерство освіти і науки спільно з Офісом Президента та Генеральним штабом напрацювали рішення щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову. Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.

 

«Досягнуті домовленості дозволять вступникам скористатись своїм конституційним правом на продовження навчання – пройти необхідні вступні випробування та подати заяви на вступ», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

 

Абітурієнти,  що планують вступати до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»,  повинні звернутись за довідкою для військового комісаріату.  Вступники отримують відстрочку на весь період навчання в університеті.

 

Щоб отримати довідку для військкомату, зареєструйтесь за посиланням: https://forms.gle/s8eQQWLyawP32fiz8

 

Детальніша інформація за телефоном:

(099) 057 65 17 – Світлана Іванівна Ревенко

 

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»