2019-09-18

Американські волонтери зустрілись з колективом гуманітарного факультету

Студенти та науково-педагогічні працівники гуманітарного факультету ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка зустрілись з волонтерами Корпусу Миру Ларрі Раффеті та Райаном Макхогоном

Американські волонтери зустрілись з колективом гуманітарного факультету

Зустріч стала нагодою поспілкуватися у невимушеній атмосфері про враження, особливості американської та української культур, обмінятися думками і збагатити світогляд. Для студентів і викладачів такі зустрічі – це ще і додаткова мовна практика з носіями мови.

Цього року з освітньою місією до ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка прибув висококваліфікований викладач англійської мови Райан Макгохон (США). Крім навчальних занять зі студентами, він щовівторка та щочетверга відвідує Speaking Club в українсько-американському мовному центрі ПолтНТУ.

Ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко наголосив, що з метою підвищення рівня володіння іноземною мовою студентами й викладачами університету, а отже й конкурентоздатності на міжнародному ринку праці, адміністрація університету активно впроваджує такі проекти.

Волонтер Корпусу Миру Ларрі Раффеті працював в університеті у 2015-2016 роках. Студенти, колектив кафедри загального мовознавства та іноземних мов ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка вітали попереднього добровольця урядового агентства США. Ларрі Раффеті поділився приємними спогадами про наш навчальний заклад.

«За час перебування волонтерів Корпусу Миру в ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка було започатковано роботу розмовного клубу англійської мови для студентів та викладачів. Заняття сприяють покращенню методичного забезпечення, підвищенню майстерності викладання іноземних мов, спеціальних предметів англійською мовою, а також обміну досвідом», – зазначає Анна Агейчева, декан гуманітарного факультету.

Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка продовжує співпрацю з Корпусом Миру, який вже 27 років працює в Україні. Організація покликана сприяти зміцненню миру у світі, живучи та працюючи серед громадян інших країн. Місія Корпусу Миру в Україні міститься у трьох простих цілях: допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації, сприяти кращому розумінню американців українцями, сприяти кращому розумінню українців з боку американців.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка