2024-03-20

Австрійський Університет прикладних наук Бургенланду запрошує студенток взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ в осінньому семестрі 2024 року

Університет прикладних наук Бургенланду University of Applied Sciences Burgenland запрошує 4 студенток IІ-V курсів Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права та Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки взяти участь у програмах кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 в осінньому семестрі 2024-2025 навчального року. Дедлайн подання заявок – 05 квітня 2024 року.

Австрійський Університет прикладних наук Бургенланду запрошує студенток взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ в осінньому семестрі 2024 року

Партнер Полтавської політехніки – Університет прикладних наук Бургенланду / University of Applied Sciences Burgenland (Австрія) запрошує 4 студенток IІ-V курсів Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права та Навчально-наукового інституту нафти і газу взяти участь у програмах кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 в осінньому семестрі 2024-2025 навчального року.

Дедлайн подачі заявок – 05 квітня 2024 року.

Загальна кількість місць: 4

Термін навчання: вересень 2024 року – січень 2025 року.

Фінансовий грант становить 5500 євро/чол. на весь період навчання (5 місяців). Гранту вистачає на проживання, харчування та усі необхідні витрати в Австрії.

Мова навчання – англійська або німецька (рівень B2/C1).

Перелік запропонованих програм:

1) Кампус Айзенштадт (Campus Eisenstadt) – факультети бізнесу, інформаційних технологій та соціальної роботи:

Courses_in_English_WS24_25.pdf

Courses_in_English_SS25.pdf

У залежності від своїх інтересів та потреб студенти можуть комбінувати курси з різних факультетів та навчальних програм.

2) Кампус Пінкафельд (Campus Pinkafeld) – факультети енергетики та навколишнього середовища і охорони здоров'я. Детальніша інформація про курси англійською мовою на цих факультетах надається за запитом (anna.leskovich@fh-burgenland.at).

Початок семестру та академічний календар

Кампус Айзенштадт: зимовий семестр розпочинається з орієнтаційного тижня для студентів, що проходитиме з 9 по 13 вересня 2024 року.

Кампус Пінкафельд: дати орієнтаційного тижня уточнюються.

Календар на 2024/2025 навчальний рік незабаром буде доступний на сайті.

Житло

В Айзенштадті студентський гуртожиток (ÖJAB-Haus) розташований безпосередньо біля будівлі кампусу (ÖJAB-Haus Eisenstadt - Студентські та молодіжні гуртожитки).

У Пінкафельді студенти можуть забронювати кімнату в STEP Gästehäuser Pinkafeld, який знаходиться в п'яти хвилинах ходьби від будівлі кампусу (Gästehäuser Pinkafeld).

Інформаційні онлайн-сесії

Студенти, що бажають дізнатись більше про навчання Університеті прикладних наук Бургенланду безпосередньо від координаторів академічної мобільності приймаючої сторони запрошуються на 2 онлайн-інфосесії:

Вівторок, 2 квітня 2024 року, о 10:00 (CET)

Вівторок, 9 квітня 2024 року, о 10:00 (CET)

Для реєстрації необхідно надіслати електронного листа на адресу anna.leskovich@fh-burgenland.

Дізнатись більше про програми академічної мобільності в Університеті прикладних наук Бургенланду можна за посиланнями:

  1. https://youtu.be/vV7ZGroy2DI
  2. What is it like to study at UAS Burgenland?

Про досвід навчання студенток Полтавської політехніки в Університеті прикладних наук Бургенланду в осінньому семестрі 2023/2024 навчального року можна прочитати на офіційному сайті Полтавської політехніки.

Наразі (у весняному семестрі 2023-2024 н.р.) в цьому університеті (кампус Айзенштадт) навчаються 3 студентки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, з якими, за необхідності, може бути організована онлайн-зустріч для консультацій з приводу навчання та проживання в Айзенштадті.

Студентки, які бажають взяти участь у програмі і які відповідають вимогам, викладеним нижче, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зав’язків Полтавської політехніки.

Кандидатки, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської чи німецької мови.

Перш ніж подавати заявку до відділу міжнародних зав’язків Полтавської політехніки, студенткам рекомендується проконсультуватись із викладачами своєї випускової кафедри стосовно відповідності курсів, запропонованих австрійським університетом, предметам освітньої програми, за якою навчається студентка.

Брати участь у програмі обміну можуть лише повнолітні студентки, які мають діючий (як мінімум по березень 2025 року) закордонний паспорт, високі показники академічної успішності і які володіють англійською чи німецькою мовою на рівні B2/C1.

До участі у конкурсі допускаються як студентки, що знаходяться в Україні, так і ті студентки Політехніки, що наразі перебувають за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між вузами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмам обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

Увага! До офіційного розпорядження Кабінету Міністрів України щодо дозволу виїзду за кордон чоловіків, подавати заявки на участь можуть студентки та ті студенти-чоловіки, які підпадають під одну з категорій, визначених законом як такі, що мають дозвіл на виїзд, або які на даний момент уже перебувають закордоном.

За більш детальною інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координатора програми – к.філол.н., доцента кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).