2020-01-28

Cтуденти пройшли практику на базі спортивно-оздоровчого комплексу

У рамках співпраці між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з 21 до 24 січня 2020 року проходили практику на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка» (с. Микуличин Івано-Франківської області).

Cтуденти пройшли практику на базі спортивно-оздоровчого комплексу

Четверо студентів факультету фізичної культури та спорту (Катерина Безкостна, Володимир Чеберко, Нікіта Соловей і Владислав Устименко), члени студентського парламенту та представники студентського профкому (Олександр Дроботя, Михайло Крендич, Мкртич Акопян) пройшли практику на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Угоду про співпрацю між університетами підписано три роки тому і завдяки цьому вдалося реалізувати задум.

«Уперше в історії університету вдалося втілити ініціативу студентського профкому – я всіляко підтримав проведення виробничої практики для майбутніх фахівців у сфері фізичної культури та оздоровчих технологій на Західній Україні. Щиро дякую нашим друзям і партнерам з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника і особисто моєму колезі, другові, ректору Ігорю Цепенді! Приєднався на кілька днів, щоб побувати в умовах, в яких були наші студенти. Продовжимо академічний обмін влітку і наступного року готуємось до більш масштабних заходів. А усіх охочих – спортивних, креативних, розумних запрошуємо приєднатися до дружньої студентської родини Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», де кожен активний студент має шанс на великі можливості!», – прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко.

Ще одним важливим заходом став семінар з обміну досвідом між закладами вищої освіти щодо активізації фізкультурно-оздоровчої діяльності в університетах за участі заступника голови Комітету з Державних премій України в галузі науки та техніки, заступника голови наглядової ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вадима Стогнія. Наш університет представили науково-педагогічні працівники – Наталія Беседа, декан факультету фізичної культури та спорту, Оксана Гордієнко, заступник декана факультету фізичної культури та спорту, Ліна Рибалко, завідувач кафедри фізичної культури та спорту.

«Академічну мобільність необхідно розвивати не тільки із закордонними університетами, але й університетами України. З особливою приємністю відвідали разом з ректором Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимиром Онищенком та заступником голови Наглядової ради університету Вадимом Стогнієм студентів та викладачів наших університетів, які проводять семінар у Спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» в Микуличині», – додав Ігор Цепенда, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Голова профкому студентів Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника Назарій Дюк і його заступник Іван Хом’як допомогли організувати не лише практичні заняття гірськолижним спортом, а й цікаве дозвілля. У вільний час наші студенти познайомилися з культурним колоритом Прикарпаття на екскурсіях у Микуличиі і Яремче.

«Здійснили незабутній підйом на вершину Ракета (висота 1130 м) та до поляни Кохання (680 м). Було цікаво, пізнавально та драйвово! Влітку будемо розвивати академічну мобільність у напрямі фізичної рекреації, спортивно-оздоровчого туризму та урізноманітнення фізкультурно-оздоровчої діяльності. Також розглядаємо можливість проходження виробничої практики влітку нашими студентами в якості інструкторів спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка», – розповіла Наталія Беседа, декан факультету фізичної культури та спорту.