2019-12-13

Делегація університету відвідала гірничий фестиваль і привітала польську академію-партнера

Наукова делегація Національного університету імені Юрія Кондратюка та Полтавського коледжу нафти і газу перебувала з робочим візитом протягом 4-6 грудня у Краківській гірничо-металургійної академії ім. С. Сташіца

Делегація університету відвідала гірничий фестиваль і привітала польську академію-партнера

Гірничий фестиваль «Barborka», урочистий ректорський прийом, церемонія посвяти першокурсників, презентації структурних підрозділів академії – такою насиченою була програма перебування.

Краківська гірничо-металургійна академія ім. С.Сташіца – один з найстаріших і найпрестижніших університетів Польщі, постійний партнер нашого університету.

Делегати (директор Навчально-наукового інституту нафти і газу, д.т.н., професор Юрій Винников, к.т.н., доцент, завідувач кафедри нафтогазової інженерії та технологій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Максим Харченко та директорка Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка Любов Шумська) взяли участь в урочистостях до 100-річчя академії та долучилися до святкування Дня гірника.

«Гірничий фестиваль «Barborka» став завершальним акордом у заходах, приурочених святкуванню 100-річчя академії. Святкування розпочалося увечері з урочистого параду вулицями Кракова. У процесії взяли ректор, проректори і декани факультетів. Викладачі академії, студенти, промисловці, громадяни Кракова прибули до Соборної церкви Святої Анни, де відбулася урочиста меса», – розповіла директорка Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету імені Юрія Кондратюка Любов Шумська.

Академія-ювілярка приймала вітання від Президента Польщі Анджея Дуди, польських міністерств, ректорів польських та європейських університетів-партнерів, керівництва польських та іноземних підприємств, посольств, представників дипломатичних місій європейських країн.

На урочистому прийомі з нагоди ювілею для керівників підрозділів академії та представників відомих нафтогазових компаній-партнерів університету ректору академії, професору Тадеушу Сломці (Tadeusz Słomka) вручили вітальну адресу та пам’ятні подарунки від ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка.

Серед українських університетів – партнерів академії Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посідає провідне місце, заклади вищої освіти пов’язує багаторічна співпраця у освітній та науковій сферах.

В академії працює 16 факультетів, підготовка здійснюється за 200 спеціальностями у 62-х галузях. В академії навчається 27 500 студентів і 1000 докторантів, працюють 1845 науковців. За роки існування випущено понад 150 000 фахівців. З 700 іноземних студентів, які навчаються в академії, майже 60% – студенти з України.

Освітня співпраця – це обмін кращим практичним досвідом та успішна інтеграція в освітній європейський простір. Під час цього робочого візиту наші представники поспілкувалися з деканами факультетів, обговорили ключові питання української та європейської освіти, оглянули матеріально-технічну базу академії та презентували діяльність й нові можливості Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У рамках урочистостей та до дня професійного свята дотримались традиції: студентів-першокурсників академії посвятили у гірники. Святкові виступи подарували студентські художні колективи, ансамбль пісні й танцю академії.

(Фото взято з сайту Краківської гірничо-металургійної академії ім. С. Сташіца)