2019-12-09

День Збройних Сил України: випускникам кафедри військової підготовки присвоєно офіцерське звання

6 грудня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися урочистості з нагоди 28-ї річниці Збройних Сил України – вшанували захисників, а випускникам кафедри військової підготовки вручили офіцерські погони

День Збройних Сил  України: випускникам кафедри військової підготовки присвоєно офіцерське звання

До університету завітали почесні гості – Полтавський обласний військовий комісар, учасник бойових дій, полковник Дмитро Губський, військовий комісар Полтавського об'єднаного міського військового комісаріату, учасник бойових дій, полковник Олександр Турченко, заступник обласного військового комісара, учасник бойових дій, підполковник Едуард Бородай.

«За 28 років наша армія зміцніла, модернізувалася, озброїлася новою військовою технікою. На сьогодні це потужна рушійна сила, ми довели, що вміємо, можемо та будемо захищати нашу державу. Хочу привітати ветеранів Збройних Сил України, бо саме Ви стояли у витоків української армії, а випускникам військової кафедри бажаю з гідністю виконувати нелегку місію – захищати рідну країну, її цілісність та суверенітет», – привітав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», полковник запасу Анатолій Мартиненко.

У вітальному слові від ректора, професора Володимира Онищенка висловлена подяка Збройним Силам України за мужність та професіоналізм і побажання новим поколінням захисників. «Шаную кожного воїна, який прямо зараз захищає наше мирне сьогодення і майбутнє попри всі складнощі. Глибока шана пам’яті кожного, хто віддав життя за Україну. Дякую також ветеранам військової служби, представникам волонтерських і громадських організацій за вірність Військовій присязі та високу громадянську позицію. Особливо радію, що наш університет долучається до формування обороноздатності України і озброює професійними знаннями тих, хто відчуває високе покликання – захищати Вітчизну. Я щиро бажаю новим офіцерам успіхів і реалізації у будь-якій обраній сфері. Ви – гордість держави», зазначив ректор.

Світлу пам’ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятної стели загиблим викладачам і студентам у Другій світовій війні, меморіальної дошки загиблому у 2015 році випускнику університету Дмитру Коряку.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – заклад вищої освіти, де студенти мають можливість пройти військову підготовку за програмою офіцерів запасу та, паралельно з основною спеціальністю, здобути військову спеціальність і отримати офіцерське звання.

Майбутні офіцери, вдало поєднуючи протягом двох років засвоєння освітньої програми з оволодінням військовою справою, продемонстрували глибокі знання, вміння та практичні навички під час складання державних іспитів.

Відповідно до Наказу Міністра оборони України від 12 листопада 2019 року №633 30 випускникам кафедри військової підготовки університету присвоєно первинне офіцерське звання «молодший лейтенант запасу». Почесну місію оголошення наказу виконав завідувач кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», полковник запасу Микола Бороздін.

За високі досягнення у навчанні з військової підготовки грамотами Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагородили:

cтудентів Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва – Владислава Білоброва, В’ячеслава Пащенка та Антона Побережного;

студентів Навчально-наукового інституту інформаційних технологій і механотроніки – Дмитра Кішінця, Ярослава Крижанівського та Владислава Томка;

студентів Навчально-наукового інституту нафти і газу – Владислава Калашника, Дмитра Крутька та Олега Позняка;

студентів Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту – Родіона Власюка, Олену Кацюбу, Тетяну Марочко та Єлизавету Науменко;

студентів факультету фізичної культури та спорту – Дмитра Білоцерківця, Володимира Дузенка та Ірину Остапко.

Творчі подарунки підготували викладач кафедри технологій будівництва Інна Ломіга, студентка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ярослава Козар та випускник кафедри військової підготовки університету Владислав Томко.

За результатами анонімного опитування, 30% випускників кафедри виявили бажання служити в Збройних Силах України та в інших силових структурах. Кількість бажаючих пройти військову підготовку з кожним роком зростає. Завдяки високому професіоналізму викладачів, випускники кафедри військової підготовки університету отримують якісні знання і відзначають правильність свого рішення про здобуття військової спеціальності.