2019-10-11

До Дня захисника України: вшанували пам’ять героїв і відзначили кращих у військовій підготовці

Напередодні Дня захисника України у Полтавському національному технічному університеті ім. Юрія Кондратюка за високі досягнення з військової підготовки відзначили кращих студентів

До Дня захисника України: вшанували пам’ять героїв і відзначили кращих у військовій підготовці

11 жовтня у ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка науково-педагогічні працівники та студенти зібралися для відзначення державного свята та вшанування пам’яті героїв, що віддали своє життя за Батьківщину.

Хвилиною мовчання, покладанням квітів до стели загиблим викладачам та студентам у Другій світовій війні, меморіальної дошки загиблому у зоні АТО студентові Дмитру Коряку вшанували пам’ять тих, хто в наш час загинув за волю та незалежність України.

З вітальним словом до присутніх звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку інфраструктури ПолтНТУ, кандидат військових наук, доцент, полковник Анатолій Мартиненко: «Сьогодні престиж військової справи зростає. Тому я глибоко переконаний, що невдовзі наше військо, загартоване в боях на сході України, відповідатиме сучасним вимогам, буде мобільним, по-справжньому професійним та оснащеним сучасним бойовою технікою, озброєнням. Щиро вітаю вас зі святом, бажаю міцного здоров’я, родинного затишку та нових здобутків в ім’я зміцнення обороноздатності нашої Батьківщини.»

ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка – єдиний заклад вищої освіти на Полтавщині, де здійснюється підготовка офіцерів запасу на військовій кафедрі. З нагоди Дня захисника України подяками ректора ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професора Володимира Онищенка за високі досягнення з військової підготовки були відзначені: студенти навчально-наукового інституту нафти і газу ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка Олексій Кандзюба та Станіслав Непочатов, студент навчально-наукового інституту інформаційних технологій і механотроніки ПолтНТУ Максим Тітов, студент навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Владислав Солодовник, студенти Полтавського юридичного інституту Денис Ситнік та Дарія Малаканова.

Вихованці військово-спортивного центру «Воїн» продемонстрували практичні навички застосування прийомів рукопашного бою.

Студентки ПолтНТУ Анна Бойко, Ярослава Козар та випускник військової кафедри, молодший лейтенант запасу Олег Павленко подарували вокальні номери.

Відповідно до Указу Президента України «Про день захисника України» від 14.10.2014 року, 14 жовтня український народ вшановує мужність і героїзм захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського козацтва, засвідчує свою повагу всім, хто несе почесну службу в Збройних силах України.