2020-10-19

Фахівці туристичної індустрії обговорили перспективи розвитку галузі в умовах пандемії

1-2 жовтня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулась VІІ Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Управління туристичною індустрією: методологія і практика». Фахівці галузі обговорили особливості управління туристичною індустрією та розробили практичні рекомендації по підвищенню ефективності її діяльності.

Фахівці туристичної індустрії обговорили перспективи розвитку галузі в умовах пандемії

У рамках відзначення Всесвітнього дня туризму та за ініціативи науково- педагогічних працівників кафедри міжнародних економічних відносини та туризму на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшла VІІ Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Управління туристичною індустрією: методологія і практика». До участі долучилися провідні фахівці та вчені України, Латвії, Польщі, Естонії, Хорватії, Азербайджану, представники органів державної влади різних рівнів управління, всього 56 учасників. В умовах пандемії, через карантинні обмеження та дотримання рекомендацій МОЗ України, спілкування переведено в онлайн-формат.

«Збільшення темпів розвитку туристичної індустрії в світі, зростання обсягів і розширення географії туристських потоків, збільшення культурного обміну між країнами і цивілізаціями суттєво відображається на вимогах керівників вітчизняних туристичних підприємств до професійної компетенції своїх працівників в сфері географії туризму та туристичного ресурсознавства. Стрімке поширення сфери туризму, інноваційна спрямованість туристичного бізнесу потребує фахівців, які володіють новітніми досягненнями туристичної науки та здібні приймати виважені професійні рішення. Саме тому щороку ми проводимо науково-практичні конференції, залучаючи до обговорення шляхів розвитку сфери туристичних послуг викладачів провідних українських університетів, науковців, аспірантів та фахівців-практиків. Міжнародний статус конференції підтверджено участю представників наукових шкіл України, Польщі, Латвії, Хорватії, Естонії, Азербайджану», – підкреслила доктор економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та туризму, директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Ірина Черниш.

Учасників конференції на пленарному засіданні привітали: завідувач кафедри економіки бізнесу, PhD, Університет «North» (Хорватія), професор Ante Roncevich, директорка програми підприємницької діяльності в туризмі, проректорка по академічним відносинам Університету ISMA (Латвія) Євгенія Дегтярь, віце-президент Полтавської Торгово-промислової палати Володимир Борисенко та доктор економічних наук, завідувачка кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу Національного університету біоресурсів і природокористування України Дарія Басюк.

Фахівці туристичної галузі працювали у шести секціях:

  • Сучасний стан та перспективи розвитку туристичної індустрії. Сучасні підходи до підготовки студентів напряму «Туризм»;
  • Управління рекреаційними ресурсами регіону, країни, світу;
  • Інноваційний, інвестиційний та інформаційний менеджмент в системі сучасного туристичного підприємства;
  • Управління туристичною організацією як соціально-економічною системою. Кадровий менеджмент в сучасній туристичній організації;
  • Міжнародний туристичний менеджмент. Управління ризикозахищеністю, безпекою та конкурентоспроможністю туристичного підприємства;
  • Маркетинг та брендинг туристичних дистинацій.

Серед основних спікерів: заступниця начальника управління – начальник відділу розвитку туризму і музейної справи та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації Лілія Федорченко, заступниця директора парку культури та відпочинку «Перемога», підприємниця, лектор-ментор, куратор і автор різних програм по розвитку і підтримці бізнесу, стартапів, суспільного мислення і соціальної відповідальності Катерина Бабіч та керівниця відділу активних продажів ТОВ «Рейкарц Тревел Україна» Христина Кагуй. Ключовими темами, які студенти активно обговорювали, стали сучасні умови та перспективи розвитку галузі, організація та управління об’єктами туристичної індустрії в умовах пандемії.

Свої напрацювання у сферах сталого розвитку та екологічного підприємництва презентували аспірантки кафедри міжнародних економічних відносин Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ірина Новицька та Катерина Челембієнко. Інфраструктурний проєкт молодих науковиць університету здобув «Гран – прі» конкурсу стартап-проєктів «Полтавський жіночий бізнес-марафон» та буде включений до Плану реалізації заходів стратегії міста Полтави на період 2021-2023 років.

За результатами проведення конференції заплановано публікацію збірника тез доповідей.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»