2020-12-02

ФК «Ворскла» привітала політехніку з ювілеєм і нагородила переможців спортивного конкурсу

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко та віце-президент футбольного клубу «Ворскла», випускник університету Олег Лисак відкрили місяць святкових заходів, присвячених 90-річчю університету, і нагородили переможців обласного конкурсу жонглювання футбольним м’ячем.

ФК «Ворскла» привітала політехніку з ювілеєм і нагородила переможців спортивного конкурсу

З нагоди відзначення 90-річного ювілею Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спортивний клуб університету та науково-педагогічні працівники факультету фізичної культури та спорту провели конкурс жонглювання футбольним м’ячем серед учнів закладів загальної середньої освіти, студентів коледжів, технікумів закладів вищої освіти м. Полтави та Полтавської області.

Вітали переможців та учасників футбольного челенджу керівник відокремлених підрозділів «Спортивна студентська спілка України» та «Українська федерація учнівського спорту» у Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, віце-президент футбольного клубу «Ворскла», випускник Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олег Лисак, кандидат педагогічних наук, декан факультету фізичної культури та спорту Наталія Беседа та заслужений тренер України з футболу, давній друг університету Сергій Ходирєв.

«Оскільки карантин не дозволяє зібратися гостям на масштабному святкуванні, ми будемо святкувати по-різному цілий місяць! Урочисті заходи триватимуть аж до 30 грудня.

Церемонією нагородження переможців розпочинаємо місячник урочистих заходів, присвячених відзначенню 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». І стартували ми сьогодні з привітання від випускника нашого університету, давнього стратегічного партнера університету, професіонала, який опікується розвитком студентського та учнівського футболу на Полтавщині, віце-президента футбольного клубу «Ворскла» Олега Вікторовича Лисака!

Надзвичайно приємно, що наш наймолодший структурний підрозділ – факультет фізичної культури та спорту зініціював такий футбольний челендж, адже нашій державі потрібні молоді талановиті та спортивно обдаровані люди.

Привітати з перемогою вас, дорогі переможці, завітав давній стратегічний партнер університету, професіонал, який опікується розвитком студентського та учнівського футболу на Полтавщині, випускник нашого університету – Олег Лисак! Пам’ятаю його як впевненого в собі юнака з твердою життєвою позицією. Бажаю переможцям стати чемпіонами з динаміки та лідерами серед спортивної молоді регіону! Щира вдячність за теплі слова вітань на адресу нашої славетної альма-матер! Політехніка за «Ворсклу», «Ворскла» за політехніку!» – подякував ректор університету, професор Володимир Онищенко.

За словами віце-президента футбольного клубу «Ворскла» Олега Лисака, він відзначає істотні якісні зміни у матеріально-технічній інфраструктурі університету та спортивні здобутки на чемпіонатах України: «Щиро вдячні тренерам за розвиток спортивної майстерності юних футболістів, суддям – за допомогу у визначенні переможців серед численної кількості учасників».

Футбольну майстерність учасників оцінювало високоповажне журі, до складу якого увійшли – заслужений тренер України з футболу Сергій Ходирєв, директор стадіону «Динамо», головний тренер команди «Динамо» з футболу Олег Бортнік, суддя національної категорії з футболу Олег Дробітько та майстер спорту України з футболу, гравець ФК «Ворскла», кандидат до збірної команди України з футболу, студент-магістрант факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Владислав Кулач.

Переможцями конкурсу жонглювання футбольним м’ячем стали:

серед учнів загальноосвітніх та дитячо-юнацьких спортивних шкіл

  • Тимофій Ходирєв, вихованець «Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи «Молодь-2016»;
  • Тимофій Опалько, учень 11 класу Ромоданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Миргородського району

серед студентів коледжів та технікумів

  • Володимир Дмитренко, студент групи Т-3-1 Полтавського коледжу нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • Данило Гармаш, студент групи 21-О Полтавського будівельного технікуму транспортного будівництва;

серед студентів закладів вищої освіти

  • Ростислав Яременко, студент групи 102-НГ Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • Ростислав Жорник, студент групи 201-ГС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

В урочистій атмосфері на майданчику для міні-футболу представники Ворсклян разом із ректором Володимиром Онищенком вручили переможцям турніру з жонглювання м’ячем Кубок, дипломи та пам’ятні подарунки – м’ячі з автографами гравців футбольного клубу «Ворскла».

Університет також отримав особливий подарунок – ексклюзивну іменну футболку з символічним номером 90, а також книгу історії «Ворскли» і атрибути вболівальника для ректора.

Керівника відокремлених підрозділів «Спортивна студентська спілка України» та «Українська федерація учнівського спорту» у Полтавській області, ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка відзначили за вагомий внесок у розвиток футболу серед учнівської та студентської молоді Полтавщини.

Загальне фото на згадку також прикрасить музей спортивного клубу і факультету.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»