2022-02-18

Фонд «Це Крафт» запрошує стартаперів і творців політехніки до участі в конкурсі

Фонд «Це Крафт» проводить конкурс творців з метою підтримки мікропідприємців, крафтовиків і ремісників. За умовами конкурсу всі охочі можуть подати ідеї на виготовлення творчого продукту. Конкурсною пропозицією може стати будь-що – від не функціонального предмета для прикрашання простору, до практичних, але естетичних речей.

Фонд «Це Крафт» запрошує стартаперів і творців політехніки до участі в конкурсі

«Це Крафт» щоквартально проводить конкурсний відбір на найкращу ідею виробу і фінансує виготовлення продукту-товару на грантових умовах. Авторські права на прототип залишаються за авторами і надалі вони зможуть стати Продавцями на «Це Крафт».

Пропозиція до конкурсу складається із візуального зображення (цифрове зображення малюнку, фото, схеми) і супровідного листа з описом вашої ідеї. Розмір тексту – до 2-х сторінок. У файлі обов’язково зазначте ваше прізвище та ім’я, бажаний матеріал виробу та дату подання. Пропозиції подаються через форму збору на сайті Це Крафт. Від одного заявника може бути необмежена кількість пропозицій.

«Це Крафт» вбачає пріоритет у творчій думці та потенційну можливість народження аутентичного творчого виробу. Прототип або промисловий зразок – це художньо-конструкторське рішення, що визначає зовнішній вигляд виробу і призначене для задоволення естетичних та ергономічних потреб.

Критерії конкурсного відбору ідей:

  • Сума: надається фінансування прототипу/мінімальної партії/деталі виробу (до 1500 грн);
  • Актуальність ідеї: у формі збору заявок необхідно додати файл з описом ідеї, актуальності виробу для регіону або України, потенційний культурний і економічний зиск. Обсяг записки – до 2-х сторінок;
  • Авторство, креативність, інноваційність: 100% ваше авторство. Якщо комісія виявить плагіат ідеї, таку пропозицію буде виключено з конкурсу;
  • Гармонія:  гармонійність, краса, естетичність об’єкта як виробу;
  • Екологічність: бажано аби виробництво було запропоновано з екологічних та натуральних матеріалів;
  • Осучаснення традицій: вироби можуть (не обов’язково) носити ідею української ідентичності, територіальної або культурної причетності, історичну канву. Якщо ідея подається на основі традиційної української творчості, то пропонується їх стилістично осучаснити.

Конкурс постійний з щоквартальним оголошенням переможців. Пропозиції приймаються до 20 лютого/травня/серпня/листопада. Комісія конкурсу визначає від одного до трьох переможців і фінансуватиме виготовлення товарних зразків. Оголошення результатів конкурсу відбувається 28 лютого/травня/серпня/листопада на сторінках «Це Крафт» у Інстаграм і Фейсбук.

З переможцем конкурсу буде укладено договір на перерахування благодійного внеску від фонду «Це Крафт». Договір визначає строки виконання заходів для виготовлення виробу і відповідальність сторін.

Постійний Конкурс творців реалізовується командою благодійного Фонду «Це Крафт» за підтримки громадської організації «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» в рамках соціальної складової соціального підприємства «Це Крафт».

Із запитаннями та пропозиціями можна звернутися на електронну адресу itscraftua@gmal.com (у темі листа зазначити «Запитання щодо Конкурсу творців»).

Також щодо Конкурсу творців «Це Крафт» на постійній основі надаються консультації. Запис на консультацію можна зробити за телефоном: (066) 898 22 24.

 

Медіа-центр
Національного  університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»