2022-08-25

Глибоко сумуємо з приводу втрати – у засвіти пішла вчена-мовознавиця Олена Дмитренко

З глибоким сумом сповіщаємо, що днями, після відчайдушної боротьби з важкою хворобою, у засвіти пішла кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу факультету філології, психології та педагогіки, непересічна особистість, людина з широким науковим світоглядом та щирою душею Олена Володимирівна Дмитренко.

Глибоко сумуємо з приводу втрати – у засвіти пішла вчена-мовознавиця Олена Дмитренко

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» втратив досвідчену і висококваліфіковану викладачку факультету філології, психології та педагогіки, авторитетну науковицю, Людину з великої літери, залюблену у власну справу.

Життєвий шлях Олени Володимирівни – зразок гідності, добропорядності та високого професіоналізму. Її любили і поважали студенти й колеги за надзвичайну відданість справі, активну громадянську позицію, велику душевну щедрість, мудрість та оптимізм, вміння навчити і надихнути на особистісні та професійні звершення і перемоги.

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Олена Володимирівна Дмитренко багато років віддала активній науково-педагогічній та дослідницькій діяльності у сфері теоретичної граматики,фонетики, лінгвокультурології,  лінгвокраїнознавства, методики викладання німецької мови, виховавши плеяду висококваліфікованих перекладачів, педагогів, науковців.

Науковиця Олена Дмитренко була взірцем для молодших колег, прикладом  викладачки, яка працює з величезним натхненням, використовує найсучасніші методики викладання філологічних дисциплін, майстерно  поєднуючи з власним практичним досвідом, залюбленої  у власну справу,  популяризаторки професій перекладача, філолога. Авторка понад 60 наукових та навчально-методичних праць, навчальних посібників з німецької мови та краєзнавства для студентської молоді, у тому числі співавторка наукових монографій,  статей тощо.

Фахівці-практики, колеги-науковці, міжнародні партнери університету  надзвичайно цінували професійний досвід, дорожили дружбою і шанували авторитет Олени Володимирівни, яка була активною учасницею міжнародних освітніх проєктів та академічних обмінів.

За багаторічну  сумлінну працю, плідну науково-освітню діяльність, високий професіоналізм, педагогічну майстерність, активну життєву позицію і значний внесок у розвиток освіти і науки України Олена Володимирівна Дмитренко нагороджена численними відзнаками.

Крім яскравого втілення науковиці з високими професійними успіхами, Олена Володимирівна була харизматичною особистістю.

Важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце людини, яка була важливою у житті, проте світлі спогади про тих, хто залишив по собі добрі справи та достойно прожив своє життя, увічнюють його в душах і серцях.

Нехай добрий, світлий спомин про Олену Володимирівну назавжди залишиться в серцях усіх, хто її знав, любив та шанував.

У нашій пам’яті Олена Володимирівна назавжди залишиться талановитим викладачем і науковцем, доброзичливою колегою, добрим другом, мудрим наставником.

Глибоко сумуємо з приводу цієї важкої втрати та висловлюємо щирі співчуття родині померлої.

Вічна і світла пам’ять нашій шановній колезі.

 

Адміністрація, науково-педагогічний

та студентський колектив

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»