2019-11-22

Каски, нафта і вітання: першокурсників посвятили у професію

22 листопада у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася посвята у студентів спеціальностей нафтогазової інженерії

Каски, нафта і вітання: першокурсників посвятили у професію

З вітальним словом до студентів звернувся ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко: «Це важливий і відповідальний етап у житті кожної людини – прийшов час знайомитися із професією. Традиція посвяти давно започаткована у нашому університеті, а ініціювали її викладачі та студенти».

До вітань приєднався генеральний директор «НТП «Бурова техніка», випускник тодішнього Полтавського нафтового геологорозвідувального технікуму Віталій Вітрик: «Щоб досягти успіху у цій нелегкій галузі, ви повинні мати базові знання, навчитися освоювати нові технології та максимально використовувати різні ресурси для підвищення своєї професійної кваліфікації».

Директор коледжу нафти і газу «Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Любов Шумська наголошує, що студенти мають унікальні можливості та великі перспективи, адже університет співпрацює з провідними нафтогазовими компаніями, а Полтавський регіон є лідером у нафтогазовому видобутку.

Від імені студентської спільноти вітав Президент студентського парламенту, випускник Полтавського коледжу нафти і газу та студент ННІ нафти і газу Михайло Крендич: «Бажаю, щоб крім навчання, ви максимально розвивались всебічно: ставайте активними учасниками громадської діяльності університету, студентського самоврядування та івентів, які ми часто для вас організовуємо».

Президент студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків «Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дмитро Ключка розповів про діяльність структурного підрозділу та побажав першокурсникам цікавого студентського життя.

Після вітальних промов відбулося традиційне святкове помазання.