2019-09-20

Керівники спортивного руху української молоді зібралися у Полтаві і затвердили новий план роботи

20 вересня на базі ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка відбулася Генеральна Асамблея організацій, які опікуються розвитком спорту у молодіжному середовищі, під головуванням Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та спільно із секцією з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України.

Керівники спортивного руху української молоді зібралися у Полтаві і затвердили новий план роботи

Учасники засідання прибули з різних регіонів України у день спортивного свята, щоб визначити вектор розвитку спортивного руху і обмінятися досвідом. «Міжнародний день студентського спорту є ідеальною платформою для просування цінностей чесної боротьби у спорті, рівних можливостей, єднання людей зі схожими інтересами», - переконаний генеральний секретар ВГО «Спортивна студентська спілка України», голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко.

У роботі засідання взяли участь ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України, президент Спортивної студентської спілки України, голова секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, професор Євгеній Імас, голова Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України, генеральний секретар Спортивної студентської спілки України Вадим Стеценко, президент Української Федерації учнівського спорту, заступник міністра освіти і науки України 2016-2019 рр. Роман Греба, ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, керівник відділення ВГО «Спортивна студентська спілка» у Полтавській області, професор Володимир Онищенко, а також секретар Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Петро Саух, ректори вищих навчальних закладів України, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА Олександр Буцький, депутат Полтавської обласної ради, президент Федерації легкої атлетики Геннадій Коваленко, віце –президент Міжурядового комітету ЮНЕСКО з питань фізичного виховання і спорту Микола Мовчан, керівники обласних секцій фізичної культури та спорту.

Ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка урочисто відкрив засідання, вручивши подяку за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту на Полтавщині, популяризацію здорового способу життя серед студентської та учнівської молоді голові Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України, генеральному секретарю Спортивної студентської спілки України Вадиму Стеценку. Подяками за підтримку розвитку студентського та учнівського спорту на Полтавщині від студентського самоврядування були також відзначені Євгеній Імас та Роман Греба.

«Ми готові до змін, йти в ногу з часом та сприяти залученню студентської та учнівської молоді до занять спортом. ПолтНТУ підписав численні угоди про співробітництво з керівниками закладів середньої освіти міста Полтави, залучаючи школярів до участі у масових спортивних заходах», - наголосив ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, керівник відділення Української федерації учнівського спорту у Полтавській області, професор Володимир Онищенко.

До учасників Генеральної асамблеї звернулася голова Полтавської обласної організації керівників закладів освіти, Полтавської міської асоціації керівників закладів освіти, директорка Полтавської гімназії № 17 Олена Говтвяниця: «Школи міста Полтави відчувають величезну підтримку всіх спортивних ініціатив в особі ректора ПолтНТУ, професора Володимира Онищенка. Дякуємо за допомогу у реалізації наших найсміливіших спортивних проєктів!», - зазначила директорка.

Порядок денний засідання передбачав розгляд таких питань: «Університетська освіта і студентський спорт: тренди та синергія», «Підсумки проведення всеукраїнських спортивних та спортивно – масових заходів серед студентів та забезпечення участі студентських збірних України в міжнародних заходах серед студентів у 2019 році. Про план заходів Спортивної студентської спілки України на 2020 р.», «Про підтримку фізичного виховання та студентського спорту в закладах вищої освіти Міжурядовим комітетом ЮНЕСКО з питань фізичного виховання і спорту», «Університетський спорт у закладах вищої освіти», «Студентський спорт в системі освітнього процесу закладів вищої освіти».

«Здорова та щаслива молодь – це майбутнє нашої держави. Саме рухова активність та спорт сприяють її гармонійному та всебічному розвитку як невід’ємна складова людського життя. Заняття фізичною культурою і спортом роблять людину сильнішою, успішнішою, вчать не зупинятися перед перешкодами, а йти вперед і перемагати», - наголосив президент Української Федерації учнівського спорту Роман Греба.

У розвитку студентського та учнівського спорту України є ще чимало проблем, але разом можна вирішити, переконати, мотивувати та розвивати ті здібності, які є у наших студентів, заохочувати до перемог на всеукраїнському та міжнародному рівнях, підтримувати позитивний імідж країни, та головне - популяризувати заняття спортом задля зміцнення здоров’я - це ключова теза обговорень.

Доповідачі наводили результати досліджень щодо впливу заняття спортом на успішність студентів та психоемоційний стан студентської спільноти, порівнювали досягнення із європейськими країнами, відзначали кращі практики. Учасники засідання підвели підсумки проведення всеукраїнських, міжнародних спортивних та спортивно – масових заходів серед студентської молоді, обговорили нагальні проблеми університетської освіти і студентського спорту, затвердили план заходів Спортивної студентської спілки України на 2020 рік.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка