2019-10-16

Команда ПолтНТУ дебютує на Чемпіонаті України з футболу серед закладів вищої освіти

Футбольна команда ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка зіграла у трьох колах ХІХ Чемпіонату України з футболу серед закладів вищої освіти сезону 2019/2020 рр. В активі команди два запеклі протистояння і розгромна перемога

Команда ПолтНТУ дебютує на Чемпіонаті України з футболу серед закладів вищої освіти

Перший тур ХІХ чемпіонату України серед закладів вищої освіти (конференція «Схід») відбувся 1 жовтня у Полтаві на стадіоні «Динамо». Команда «ПолтНТУ» зустрілась з харківським «Універом-Динамо». Всеукраїнська футбольна асоціація студентів назвала гру «безкомпромісним поєдинком Слобожанського дербі».

«Найцікавіше розпочалося на 36-й хвилині першого тайму, коли Олексій Писаренко, який кількома моментами раніше вийшов на заміну замість Сергія Яроша, відкрив рахунок у матчі. За кілька секунд до завершення основного часу першої 45-хвилинки Дмитро Шаповал подвоїв перевагу полтавців.

Але на цьому команди не стали йти на антракт. Ілля Хрипунов на першій компенсованій хвилині до 1 тайму скоротив відставання «динамівців». Таким чином, встановив проміжний результат – 2:1 на користь полтавців.

У другому таймі харків’яни понеслися вперед і це принесло свої плоди – Данило Кучірка зрівняв рахунок через 2 хвилини свистка арбітра, що сигналізував поновлення гри. На цьому команди вирішили завершити забивати голи в матчі. Тож після фінального свистка арбітра вболівальники на стадіоні «Динамо» побачили рахунок 2:2. Мирова – у над безкомпромісному поєдинку Слобожанського дербі», – повідомляє ВФАС.

10 жовтня у другому колі XIX Чемпіонату України з футболу серед закладів вищої освіти України команда ПолтНТУ зіграла на виїзді з командою СК «КНТЕУ-Меркурій» (м. Київ)

«Протягом матчу, який проходив на футбольному полі КНТЕУ, рахунок був рівним – 0:0, але за три хвилини до завершення суддя призначив сумнівний пенальті – з рахунком 1:0 перемогу у динамічній грі здобули господарі поля. Команда ПолтНТУ мала потужну підтримку вболівальників – студентів факультету фізичної культури та спорту на чолі з деканом Наталією Беседою, які приїхали до Києва разом із нашими футболістами. Гравці команди ПолтНТУ під час напруженої боротьби показали високу футбольну майстерність! Це було неперевершено!», – прокоментував гру ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко.

15 жовтня команда ПолтНТУ зіграла у третьому колі XІХ Чемпіонату України з футболу серед закладів вищої освіти України з командою «СумДУ» (м. Суми) і завершила матч впевненою перемогою з рахунком 7:1.

«Не обійшлося без пенальті, але цього разу голкіпер команди ПолтНТУ був на висоті. Футболісти ПолтНТУ показали злагоджену гру, високу майстерність і впевнено перемогли. Ми пишаємося спортсменами! Особливі слова подяки вболівальникам – студентам факультету фізичної культури та спорту ПолтНТУ, які щиро підтримали і зарядили команду драйвом! Так тримати і до нових перемог!», – привітав переможців ректор.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка