2019-12-16

Крізь роки та відстані

Крізь роки та відстані

Сучасні люди вже давно не відчувають відстаней. Для того, щоб отримувати якісні знання, замало здобувати їх у межах одного міста. Дуальна освіта передбачає поєднання освіти у закладах вищої освіти з навчанням на підприємствах для набуття певної кваліфікації.

Студенти механічних спеціальностей Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримують знання на потужному виробництві «Мотор Січ» у м. Запоріжжя. Ця унікальна можливість стала можливою завдяки співпраці двох ректорів – Володимира Онищенка та Сергія Бєлікова. Протягом 10 років діє договір про співробітництво між вишами в освітній і науковій сфері.

Група студентів від Полтавської політехніки мала унікальну можливість не лише завітати до лабораторій Запорізької політехніки, а й відвідати музей техніки Богуслаєва, побувати на острові Хортиця.

Музей техніки Богуслаєва функціонує із 2012 року. На внутрішньому дворику та на двох поверхах будівлі в просторих залах розміщено експозиції різної техніки. На першому поверсі музею студенти ознайомилися з історією Запорізького моторобудівного заводу, мали змогу доторкнутись до поршневих та реактивних авіаційних двигунів, які колись давно літали в небі, а зараз відчищені й відполіровані надають чудову можливість ознайомитися з їхньою будовою та історією.

У рамках внутрішньої академічної мобільності студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вивчали технологічні операції управління програмно керованими верстатами і процес роботи тривимірного сканера деталей.

Острів Хортиця, не дивлячись на дощову погоду, привітно зустрів студентів Полтавської політехніки, які приїхали познайомитися з історією краю та повболівати за колег, які неподалік брали участь у тенісному турнірі у спортивному клубі «Хорт».

Дякуємо нашим запорізьким партнерам і чекаємо студентів «Запорізької політехніки» з візитом-відповіддю до Полтави!