2018-09-25

ПолтНТУ взяв участь у відкритті ХІV літньої Універсіади у місті Харкові.

XIV літня Універсіада України – захід, який проводиться з метою стимулювання розвитку фізичної культури та спорту у закладах вищої освіти.

ПолтНТУ взяв участь у відкритті ХІV літньої Універсіади у місті Харкові.

     З нагоди відзначення Міжнародного дня студентського спорту у місті Харкові відбулось офіційне відкриття ХІV літньої Універсіади. Організатором заходу виступила Харківська державна академія фізичної культури на чолі з ректором, головою Спортивної студентської спілки у Харківській області Олександром Ажиппо.

     Більше тисячі представників студентських команд різних областей України, закладів освіти та центрів з підготовки спортсменів зібрались на території ФСК «Локомотив» імені Г.М. Кірпи та на ОСК «Металіст», аби популяризувати спорт серед молоді. Так, на території спортивних комплексів було розміщено близько 20 локацій, які ознайомлювали присутніх з різними видами спорту.

     Захід проходив під егідою ЮНЕСКО, про що зазначив заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан.

     Під час свого виступу заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба відмітив важливість розвитку студентського спорту та закцентував на вагомих здобутках українського студентського спорту на міжнародному рівні.

     Відкриття XIV літньої Універсіади України відбулося за організаційної підтримки Спортивної студентської спілки України, яку очолює ректор Національного університету фізичного виховання і спорту Євгеній Імас. Участь у заході взяли керівники усіх територіальних відділень Спортивної студентської спілки України, зокрема голова Спортивної студентської спілки у Полтавській області, ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко.

     Під час заходу відбувся наймасовіший Всеукраїнський флеш-моб з підтягування на перекладині, в якому, крім учасників у Харкові, брали участь студенти у різних містах України. Захід проходив і на Полтавщині, де учасниками були члени Спортивної студентської спілки у Полтавській області разом із завідувачем кафедри фізичного виховання, спорту та здоров'я людини ПолтНТУ Юрієм Морозом.

     На учасників очікує чотири етапи універсіади, зокрема змагання, безпосередньо, в закладах вищої освіти, регіональні змагання, всеукраїнські зональні змагання з ігрових видів та інших видів спорту та фінальні змагання.

ІАЦ ПолтНТУ