2019-12-02

Лохвицьким школярам допомагали визначитися з майбутньою професією

29 листопада викладач Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став спікером на зустрічі з лохвичанами, які визначаються з вибором професії

Лохвицьким школярам допомагали визначитися з майбутньою професією

Учні загальноосвітніх навчальних закладів Лохвиці, які незабаром стануть випускниками, у Лохвицькій гімназії №1 зустрілися з представниками навчальних закладів та практикуючими фахівцями різних професій.

«Вибір професії – один з найважливіших кроків у житті кожної молодої людини. Від того, яку професію обирає сьогоднішній школяр залежить і його власне майбутнє, і майбутнє всієї країни. В цій ситуації актуально постає потреба конкретної допомоги молоді в професійному самовизначенні засобами професійної орієнтації», – коментують у Лохвицькій міській раді.

У якості спікера на захід запросили кандидата економічних наук, доцента кафедри менеджменту та логістики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Віктора Гришка.

«Питання вибору професії завжди було і є актуальним: яку спеціальність обрати, ким стати і де працювати – одні з головних завдань у житті кожної молодої людини. Через незнання правил вибору професії, ситуації на ринку праці, близько 40% молоді обирають справу, що не відповідає їхнім інтересам, вподобанням і нахилам», – акцентує викладач. Він розповів школярам як обрати спеціальність за покликанням, що пропонує Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і скільки переваг для студентів, зокрема можливості закордонних стажувань, програми «подвійних дипломів» з польськими, німецькими, британськими університетами, участь у міжнародних грантових програмах тощо.

Організатори, серед яких Лохвицька районна філія Полтавського обласного центру зайнятості, сподіваються, що зустріч сприятиме професійному самовизначенню молоді та формуванню позитивного ставлення до професій, які користуються попитом на ринку праці.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»