2024-09-11

Мадридський університет Комплутенсе запрошує студентів-філологів до участі в кредитній академічній мобільності Erasmus+

Мадридський університет Комплутенсе/ Universidad Complutense de Madrid (UCM) запрошує 4 студентів 1 курсу магістратури спеціальностей 014 Середня освіта та 035 Філологія взяти участь у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у другому семестрі 2024/2025 навчального року. Дедлайн подання заявок – 18 вересня 2024 року.

Мадридський університет Комплутенсе запрошує студентів-філологів до участі в кредитній академічній мобільності Erasmus+

Партнер Полтавської політехніки – Мадридський університет Комплутенсе/ Universidad Complutense de Madrid (UCM) (Іспанія) запрошує 4 студентів – майбутніх вчителів англійської мови (спеціальність 014 «Середня освіта») і майбутніх перекладачів (спеціальність 035 «Філологія») – студентів 1 курсу магістратури – взяти участь у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у другому семестрі 2024/2025 навчального року.

Студенти, які бажають взяти участь у програмі та відповідають нижчевикладеним вимогам, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки.

Дедлайн подання заявок – 18 вересня 2024 року.

Інформація для студентів:

Cтуденти 1 (станом на зараз) курсу магістратури спеціальностей 014 Середня освіта та 035 Філологія запрошуються взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 в партнерському університеті – Мадридському університеті Комплутенсе/ Universidad Complutense de Madrid (UCM) (Іспанія) у другому семестрі 2024/2025 навчального року.

Мова навчання – англійська (рівень B2/С1).

Період мобільності: 5 місяців.

Кількість місць: 4.

Дедлайн подання заявок – 18 вересня 2024 року.

Тестування на визначення рівня знань англійської мови відбудеться 19 вересня 2024 року о 10.00 в ауд.318 Ц (письмове тестування) та 325 Ц (усна співбесіда).

Бажаючі взяти участь у програмі обміну можуть ознайомитись із змістом програми. За посиланням доступна детальна інформація про зміст курсів та очікувані результати навчання.

Учасники програми мобільності протягом 5 місяців отримуватимуть стипендію у розмірі 850 EUR, а також разову компенсацію транспортних витрат у розмірі 360 EUR.

Брати участь у програмі обміну можуть лише студенти/студентки, які мають діючий (як мінімум по серпень 2025 року) закордонний паспорт, високі показники академічної успішності і володіють англійською мовою на рівні B2/C1.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Важливо! Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови.

При відборі учасників програми остаточне рішення приймається Мадридським університетом Комплутенсе/ Universidad Complutense de Madrid (UCM).

Кандидатам на участь у програмі потрібно подати інформацію про себе, скан-копію диплома бакалавра та додатку до нього, мотиваційний лист, CV, сертифікат про підтвердження рівня знань англійської мови (якщо є), скан-копію ID-картки (українського паспорту) та скан-копію закордонного паспорту через свою випускову кафедру (кафедру загального мовознавства та іноземних мов чи кафедру германської філології та перекладу).

Мотиваційний лист (motivation letter) та автобіографія (CV) подаються англійською мовою.

Детальніша інформація про особливості участі у програмах академічної мобільності викладена в «Положенні про порядок реалізації здобувачами вищої освіти (наукового ступеня) та працівниками Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» права на академічну мобільність».

Загальна інформація:

Проживання: Приймаюча сторона (Complutense University of Madrid) НЕ забезпечує студентів поселенням у гуртожиток, але на сайті університету є база перевірених орендодавців житла. Затверджені учасники програми обміну самостійно бронюють собі житло через посилання.

Страхування: усі відібрані студенти-учасники програми обміну зобов’язані самостійно купити медичне страхування на весь період навчання в Іспанії. Кошти, витрачені на страхування, не відшкодовуються. Більше інформації про страхування можна знайти тут.

Віза: Усі студенти-учасники програми мають самостійно подати документи на візу у Посольстві Іспанії в Україні якомога раніше (одразу після підтвердження відбору до участі у програмі). Витрати, пов’язані із отримання візи, не фінансуються програмою Erasmus+ чи жодним з університетів.

За детальнішою інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»