2019-12-30

Магістрам-відмінникам урочисто вручили дипломи з відзнакою

Випускникам-відмінникам Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто вручили дипломи. Церемонія нагородження відбулася на головній театральній сцені області.

Магістрам-відмінникам урочисто вручили дипломи з відзнакою

Цього року навчання в університеті завершили 803 магістри. З них 137 отримали дипломи з відзнакою за успішне навчання. Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор  Володимир Онищенко відзначив, що ці випускники завжди брали активну участь у студентському самоврядуванні, перемагали в різноманітних предметних олімпіадах і науково-дослідницьких конкурсах.

— Університет дає не тільки якісні фундаментальні знання, які допоможуть випускникам досягти кар’єрного успіху. Ми робимо все для того, щоб сформувати гармонійно розвинену особистість. Сьогоднішнє життя — динамічне, як і наш заклад вищої освіти. А органи студентського самоврядування — гарна школа для майбутніх керівників, — зазначив ректор університету.

Для вшанування молодої інтелектуальної еліти Полтавщини свої двері гостинно відчинив Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Миколи Гоголя. Ведучим церемонії став заслужений артист України Богдан Чернявський.

Омріяні дипломи отримали випускники навчально-наукових інститутів архітектури та будівництва, нафти й газу, IT-технологій та механотроніки, фінансів, економіки та менеджменту, а також нових структурних підрозділів –  гуманітарного факультету та факультету фізичної культури й спорту. Молоді люди задоволені якістю освіти та планують працювати відповідно до отриманих спеціальностей.

— Я чинна спортсменка, чемпіонка світу з пауерліфтингу, майстер спорту міжнародного класу. Наразі продовжу виступати на змаганнях, далі буду реалізовувати отримані в університеті знання на практиці: тренуватиму людей, — ділиться випускниця факультету фізичної культури та спорту Дарія Бражник.

Ольга Петлюх, випускниця навчально-наукового інституту архітектури та будівництва, розповіла про враження від навчання:

— Шість років дуже швидко проминули: захист диплому й вже випуск, й вже отримую диплом. І ще немає того відчуття, що це вже кінець і початок нового життя. Мій університет став для мене домівкою. Дуже багато нових вражень, нових знайомств, нових можливостей. І нових знань. Саме ці знання – це база з якою я буду йти далі у своє життя і те що маю на сьогоднішній день — це завдяки моєму університету.

Марина Корнієнко, випускниця навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту, планує попрацювати в університеті:

— Я провела в університеті найкращі роки. Тому мені буде сумно з цим розлучатися. Але я працюю в університеті, тому для мене не буде такий різкий перепад. Я радію зараз і кажу слово від усіх випускників – це надважлива мить для мене. Бажаю, щоб не забували і пам’ятали нашу рідну Альма-матер.

 

Дипломи випускникам магістратури вручали секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота, голова Шевченківської райради Дмитро Задворкін та начальник управління позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої освіти та правового забезпечення Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Сергій Рибалко.

— Прийміть щирі вітання від імені Департаменту освіти і науки, від імені директора Департаменту – Олени Вікторівни Харченко. Знаєте справді – Національний університет «Полтавська політехнікам імені Юрія Кондратюка» є без перебільшення одним із кращих університетів України, який являє собою потужний інноваційний освітній майданчик, який дає можливість реалізувати себе кожному, — привітав Сергій Рибалко.

Олександр Шамота, секретар Полтавської міської ради побажав випускникам знайти себе у тій професії, яку обрали для свого життя:

— Це важливо – вчитися й бачити, що ті навики, які ти обрав, маєш можливість застосовувати. Мені особливо приємно сьогодні бути тут, тому що  ви сьогодні маєте перший випуск факультету фізичного виховання. Я свого часу закінчив також факультет фізичного виховання. Й хотів би привітати перших випускників із визначною для них подією.

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» піклуються про те, щоб студенти після закінчення навчання досягли успіхів у різних сферах і були готові навчатися протягом всього життя. Для цього в університеті постійно впроваджуються інновації, модернізуються освітні процеси та підходи до викладання.

Дмитро Задворкін, голова Шевченківської райради м. Полтави:

— Шановні випускники хочу вам побажати одного – йдіть тільки вперед, не зупиняйтеся й навчайтесь. Тому що, ви бачите що життя швидкоплинне й бачите як наш університет також змінюється. Тому змінюйтесь й здобувайте нових знань й навичок. І звичайно прославляйте нашу Полтаву і нашу Полтавську політехніку.

Завершення навчання – знакова подія у житті. Це момент, коли збувається мрія. Випускників очікує доросле життя, сповнене і випробувань, і перемог. Але підготовлені у стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», молоді і талановиті, переконаний ректор, впораються із будь-якими складнощами.

— Час швидко минув. Мені пригадується момент, коли вітали як студентів першого курсу, бажали успіхів у навчанні, а сьогодні вже вручили дипломи. Радію, що у нас склалась така гарна традиція – вшановувати кращих випускників у чудовому театрі імені Гоголя – символі і гордості нашого міста.

Символічно, що випускники отримують дипломи під Новий рік, адже це час, коли збуваються мрії. У вас уже одна мрія збулась. Тому продовжуйте мріяти і ставайте успішними!

Я сподіваюсь, що ви прожили найяскравіші роки свого життя у найкращому університеті – Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Активно реалізуючи діалог освіти, науки і бізнесу, університет створював умови і надавав можливість спілкуватися представникам бізнесу із нашими студентами: проводити зустрічі, рекрутингові сесії, конкурсний відбір на вакантні посади і таким чином ми сприяли працевлаштуванню наших випускників. Хочеться, щоб наші випускники не боялися змін та після закінчення навчання продовжували працювати над своїм розвитком. Покращували свої знання, навички та вміння, подавалися до різних проєктів, програм й конкурсів, долали всі перешкоди на своєму шляху.

Використовуйте свої знання для досягнення успіхів, сприяйте економічному зростанню нашої найкращої у світі країни – України! Університет завжди відкритий для вас, продовжуйте наші добрі традиції! — бажає професор Володимир Онищенко.

Згадку про цей особливий день випускники залишили у фото на майже казкових театральних локаціях і біля центральної ялинки Полтави.