2019-10-23

Магістранти ПолтНТУ змагаються за Кубок України з боксу серед студентів-2019

З 21 по 26 жовтня 2019 року у м. Горішні Плавні відбувається Кубок України з боксу серед студентів 1992-2001 р.н.

Магістранти ПолтНТУ змагаються за Кубок України з боксу серед студентів-2019

Офіційно змагання відкрили 22 жовтня у Горішньоплавнівському Палаці культури і творчості. Захід підтримали Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Федерація Боксу України, Всеукраїнська Федерація Студентського Боксу, ВГО «Спортивна студентська спілка України».

На урочистості прибули почесні гості: Дмитро Биков, міський голова та його заступники, керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор  Володимир Онищенко, декан факультету фізичної культури та спорту  ПолтНТУ Наталія Беседа, Віце-Президент Всеукраїнської Федерації Студентського Боксу Микола Петряник, президент Федерації боксу Полтавської області Михайло Мельник, директор дитячо-юнацької спортивної школи №1, головний суддя змагань Віктор Чирочка.

 «Я радий, що організатори та спонсори цих змагань прийняли рішення, що Кубок України з боксу серед студентів проходитиме у молодому спортивному місті Горішні Плавні. Переконаний, що хтось із учасників змагань обов’язково потрапить до еліти світового боксу і продовжить справу відродження українських боксерських традицій, які очолили Василь Ломаченко та Олександр Усик і ті видатні спортсмени, які представляють Україну на міжнародному рівні», – привітав учасників і любителів боксу Дмитро Биков, міський голова.

Учасники прибули з Житомирської, Львівської, Черкаської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Херсонської, Київської, Миколаївської, Кіровоградської та Полтавської областей.

Ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко від імені ВГО «Спортивна студентська спілка України» привітав учасників змагань, відзначивши, що у місті створені усі умови, щоб студенти у повній мірі реалізували свої спортивні здібності, показали свою майстерність і гідно боролись за перемогу.

«Це вже вдруге на Полтавщині відбуваються змагання з боксу національного рівня – ПолтНТУ навесні приймав Чемпіонат України. Приємно, що цей вид спорту займає чільне місце і активно розвивається в області. Без сумніву, українські боксери – найкращі, а спортивна молодь має чудові перспективи. Це важливо, адже своїми успіхами, особливо на міжнародній арені, спортсмени прославляють Україну у світі. Усім бажаю перемог!», – додав Володимир Онищенко.

Серед учасників важливої спортивної події – магістранти Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка: Артем Сабодир і Роман Бойко.

«На сьогодні, Полтавська федерація вважається однією з лідерів у боксі в Україні. Серед наших випускників – Олександр Усик, Олександр Хижняк – гордість нашої країни! І сьогодні тут зібралися кращі з кращих», – додав президент Федерації боксу Полтавської області Михайло Мельник.

Директор дитячо-юнацької спортивної школи №1, головний суддя змагань Віктор Чирочка запевнив, що змагання пройдуть максимально чесно та об’єктивно.

Змагання за Кубок України з боксу серед студентів-2019 обслуговує головна судійська колегія: головний суддя, суддя міжнародної категорії Віктор Чирочка, голова журі, суддя міжнародної категорії Анатолій Золотар, головний секретар, суддя міжнародної категорії Олександр Кучерявий, секретар, суддя національної категорії Валентина Чуканова, координатор розвитку шкільного та студентського боксу України, майстер спорту міжнародного класу, учасник Олімпійських ігор Володимир Матвійчук, старший тренер збірної команди України з боксу серед студентів Анатолій Бідута.

Рефері-судді: суддя міжнародної категорії Володимир Кладько, суддя міжнародної категорії Григорій Левченко, суддя міжнародної категорії Валерій Приходько, суддя міжнародної категорії Юрій Ляхов, суддя національної категорії Сергій Платонов, суддя національної категорії Борис Іскра, суддя національної категорії Юрій Сидоренко, суддя національної категорії Ігор Матвійчук.

Для виконання Гімну України і музичного вітання запросили оперного співака,  соліста Національного академічного естрадно-симфонічного оркестру Станіслава Зубара. До слова, раніше він теж захоплювався боксом.

Почесним гостям і партнерам вручили пам’ятні подарунки, а усіх учасників пригостили короваєм.

Усі охочі можуть спостерігати за трансляцією онлайн і навіть у міському парку, де на великому екрані теж транслюють поєдинки.