2021-07-09

Магістранти-спортсмени перемогли на Кубку Європи з гирьового спорту

З 2 по 5 липня у місті Каунас (Литва) проходили змагання Кубку Європи з гирьового спорту та Чемпіонат світу серед юніорів та юнаків. Участь взяли понад 200 спортсменів з країн Європи та Казахстану. Двоє магістрантів факультету фізичної культури та спорту здобули перемоги!

Магістранти-спортсмени перемогли на Кубку Європи з гирьового спорту

Україну представляла збірна з 43 спортсменів, з яких 16 спортсменів – з Полтавської області (представники Ланнівської, Карлівської, Шишацької і Терешківської територіальних громад).

«Потрібно відмітити високий рівень підготовки нашої молоді, які всі (без виключення) побили власні рекорди, що є ознакою відмінної підготовки та наслідком кропіткої роботи тренерів та влади, яка підтримує своїх спортсменів. Вдячні Національному університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та СК «Everest» за надання приміщення для тренувань наших спортсменів», – прокоментував Микола Ткаченко, голова осередку Союзу гирьового спорту України в Полтавській області.

Магістрант спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Ярослав Сушко посів друге місце у двоборстві в групі дорослі до 95 кг.

Магістрант Євгеній Остапчук виборов золото! Він переміг у двоборстві в групі дорослі до 63 кг з результатом: поштовх – 95, ривок – 100 і став володарем Кубку Європи з гирьового спорту.

Студент Полтавського фахового коледжу нафти і газу Антон Чуйко виборов чотири медалі на Чемпіонаті світу серед юніорів та юнаків у групі U-18 (до 73 кг): двоборство – 1 місце, довгий цикл – 3 місце, естафета довгий цикл – 2 місце, класична естафета – 2 місце.

Українська збірна посіла друге загальнокомандне місце.

Вітаємо з перемогами та бажаємо нових сходжень на спортивному п’єдесталі!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»