2019-12-16

Майбутні перекладачі дізнались як музика допомагає вивчати мову

13 грудня студенти-філологи відвідали методичний семінар провідного німецького видавництва – вивчали можливості використання музики на заняттях з німецької мови

Майбутні перекладачі дізнались як музика допомагає вивчати мову

Студенти 3 та 4 курсу гуманітарного факультету відвідали у «Полтавському товаристві німців «Відергебурт» методичний семінар від видавництва «Hueber» – «Використання музичних творів на заняттях німецької мови».

«Вивчення мови за допомогою музики приносить справжнє задоволення. Пісні показують життєву реальність носіїв мови, знайомлять із традиціями країни. Пісенні тексти є засобом тренування навичок читання, письма, говоріння та аудіювання», – коментує к. філол. н., доцент кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва.

Сучасні методики викладання німецької мови зацікавили майбутніх перекладачів. Під час занять можна музику не тільки слухати, а й грати, якщо хтось володіє музичними інструментами.

«Використання музики й пісень під час занять з німецької мови сприяє розвитку соціокультурної компетенції. Ефективність використання пісень для навчання мови пояснюється тим, що пісні пожвавлюють викладання, вносять різноманітність, викликають позитивні емоції та створюють високу мотивацію. Вони дають чудову можливість для багаторазового повторення та запам’ятовування лексичного та граматичного матеріалу. Пісню можна розглядати як самостійний навчальний текст і використовувати її для відпрацювання фонетичного матеріалу, а також для розвитку навичок аудіювання, письма й говоріння», – пояснила д. філол. н., професор кафедри германської філології та перекладу Тетяна Кушнірова.

Найпопулярніші у плей-листі класичної музики для студентів та школярів – відомі німецькі композитори: Людвіг ван Бетховен, Вольфганг Амадей Моцарт, Йоганн Себастьян Бах.