2019-09-26

Майбутні підприємці вчились плануванню роботи на успішній цукроварні

У третьокурсників навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту відбулися практичні заняття на Яреськівському цукровому заводі

Майбутні підприємці вчились плануванню роботи на успішній цукроварні

Студенти третього курсу НІФЕМ (спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність») вирушили на заняття з дисципліни «Планування та організація виробничої діяльності» на ВП «Яреськівський цукровий завод».

«У поточному навчальному році кафедра економіки підприємства та управління персоналом, окрім роботи зі студентами в аудиторіях університету, продовжує використовувати таку форму навчання як проведення практичних занять на підприємствах Полтавської області», – говорить кандидат економічних наук, старший викладач Сергій Валявський. Виїзні практичні заняття відбуваються під його керівництвом.

Підприємство є філією ТОВ «Цукорагропром» агропромхолдингу «Астарта–Київ». Студенти мали можливість ознайомитись з технологією виробництва цукру. Завдяки модернізації виробнича потужність на сьогоднішній день складає близько 4300 тонн переробки буряків за добу. У 2013 році ВП «Яреськіський цукровий завод» отримав сертифікат міжнародного екологічного стандарту ISO14001, а в 2014 – сертифікат якості та безпечності харчової продукції за міжнародним стандартом FSSC 22000. Минулого року завод збільшив якісні показники виробництва цукру і 2/3 переробної кампанії виробляв цукор екстра-класу. Серед партнерів заводу відомі торгові бренди: Coca Cola, Pepsi, Sandora, Roshen.

Студенти вивчали планування та організацію процесу сировинного забезпечення виробництва, а також системи охорони та безпеки праці.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка