2020-08-28

На базі політехніки відбулася педагогічна конференція Полтавського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського

28 серпня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у рамках угоди про освітню співпрацю відбулася конференція педагогічних працівників Полтавського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського.

На базі політехніки відбулася педагогічна конференція Полтавського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського

У рамках  угоди про співробітництво у галузі освіти між університетом та педагогічним колективом Полтавського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського, адміністрація та педагогічні працівники навчального закладу провели серпневу конференцію у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У залі засідань Вченої ради університету ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко привітав освітян з початком нового навчального року в особливих умовах.

«Раді вітати вас у стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Надзвичайно приємно, що початок нового навчального року для учителів Полтавського багатопрофільного  ліцею імені І.П. Котляревського розпочинається на базі нашого університету.

Сьогодні  стратегічні партнери мають можливість ознайомитися з нашими перемогами та здобутками, побувати в сучасних навчальних аудиторіях, мовних центрах, оглянути об’єкти спортивної інфраструктури. Підготовка майбутніх фахівців здійснюється в унікальних сучасних лабораторіях нашого навчального закладу, які ми створили за допомогою інвестицій з бізнесу. А бізнес, як відомо, йде туди, де забезпечується якість. У рамках угоди  про партнерство з керівниками  провідних нафтогазових компаній,  представниками виробництва реалізується можливість дуальної  освіти.

Ставши багатопрофільним університетом класичного типу, маємо безліч можливостей та широкий спектр освітніх програм, що неодмінно зацікавлять випускників вашого ліцею. Ми зберегли технічні спеціальності, проте, намагаючись  відповідати   викликам сьогодення,  здійснюємо  якісну підготовку  перекладачів-філологів, вчителів іноземної мови, державних службовців та фахівців з права, фізичної культури та спорту, фізичної реабілітації та ерготерапевтів.

Для того, щоб майбутні  абітурієнти не помилилися з вибором професії, у політехніці реалізується  проєкт  «Відкрий для себе університет», працюємо над створенням «Е-університету».

Вашому навчальному закладу  є чим пишатися, серед випускників  ліцею – переможці предметних олімпіад, інтелектуальних конкурсів і змагань, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Саме ця молодь – майбутня  еліта нашої нації, яка примножуватиме  численні здобутки своїх попередників.

Приємно відзначити, що кожного року випускники ліцею стають студентами політехніки, створюючи власну історію успіху разом з нами. Переконаний, що наша співпраця буде плідною й надалі, разом ми сформуємо новий потужний освітній і науковий  потенціал для молоді Полтавщини», – наголосив ректор. «Для того, щоб бути успішним вже завтра – необхідно вкладати в себе, у власну освіту  вже сьогодні. Якісна освіта європейського рівня – це гарантія того, що ви неодмінно реалізуєте свої життєві прагнення».

Директорка Полтавського багатопрофільного ліцею №1 імені І. П. Котляревського Наталія Вергал подякувала адміністрації, науково-педагогічному колективу Національного  університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за підтримку та готовність йти назустріч спільним освітнім ініціативам: «Хочу висловити слова вдячності  за можливість завітати до вашого університету, ознайомитися з багатолітньою історії закладу, інноваціями, відмінною матеріально-технічною базою, чудовими умовами для навчання та розвитку наших випускників. Приємно, що цьогорічна серпнева конференція педагогічних працівників  проходить в дещо незвичному для нас форматі – у затишних стінах Національного університету імені Юрія Кондратюка».

Гості відвідали Народний музей історії університету імені Надії Кочерги, ознайомилися з роботою сучасних мовних центрів,  унікальних лабораторій Siemens, ДТЕК Нафтогаз,  тренінг-центру WellSite, побували в Центрі сучасного мистецтва, прогулялися затишним подвір’ям політехніки. Сучасна спортивна інфраструктура університету – більярдний зал, лабораторії ерготерапії та кіберспорту, зала сучасних бальних танців дозволяє проводити масштабні спортивні події та щоденні тренування команд з футболу, волейболу, тенісу, чирлідингу тощо.

  «Ми знайомимо освітян міста  з нашими можливостями та освітньо-науковим потенціалом університету, оскільки маємо спільну мету – виховати особистостей з активною життєвою позицією, ідеями, готовими до втілення у наш непростий час. Щоб бути авторитетними серед сучасної молоді, науково-педагогічні працівники  Національного університету «Полтавська політехніка  імені Юрія Кондратюка» постійно підвищують власний професійний рівень, проходячи наукові стажування на вітчизняних підприємствах та закордоном. Переконаний: потужний колектив – запорука успіху нашого закладу вищої освіти», – зазначив ректор університету, професор  Володимир Онищенко.

Партнерство у сфері освіти створить колективу Полтавського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського  умови для розширення освітнього простору, дозволить використовувати інфраструктуру університету для проведення уроків з природничих дисциплін, занять фізичними активностями.

      

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»