2021-07-10

На Чемпіонаті із військово-спортивного багатоборства студент факультету фізичної культури та спорту посів перше місце

Нікіта Соловей, студент спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» виборов перше місце на Чемпіонаті України з військово-спортивного багатоборства пам'яті Героя України генерал-майора Максима Шаповала.

На Чемпіонаті із військово-спортивного багатоборства студент факультету фізичної культури та спорту посів перше місце

Загалом участь у змаганнях взяло близько 400 спортсменів з 17 областей України. У складі команд демонстрували свою майстерність і представники Збройних Сил України.

«Чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств за дисципліною «Бойове двоборство» пам’яті Героя України генерал-майора Максима Шаповала проводиться з метою вшанування героїв, які загинули за свободу й незалежність України, широкого залучення населення до занять фізичною культурою та спортом, подальшого розвитку спорту та його популяризації в державі, підвищення рівня майстерності спортсменів, а також відбору найкращих спортсменів до складу збірної команди України для участі в міжнародних змаганнях. Дух суперництва не вщухав до останньої хвилини, адже більшість учасників є професіоналами і кожен намагався показати якнайкращий результат. Чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств пам’яті Героя України генерал-майора Максима Шаповала стане щорічним спортивним заходом всеукраїнського рівня», — повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

«Сьогодні дуже важливо, що на таких змаганнях моральні якості спортсменів загартовують саме заради пам’яті героїв, які віддали своє життя за Україну та зробили вагомий внесок в розвиток та безпеку держави», – наголосив заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, вітаючи переможців, подякував усім учасникам за видовищні і високопрофесійні бої та побажав нових спортивних звершень і перемог в ім’я України.

Спортсмени змагались за титул чемпіона у двох напрямках: бойове двоборство та військово-прикладне семиборство. Перша категорія складається з боїв усіх стилів і стрільб, а семиборстві — з плавання на п’ятдесят метрів, бігу на сто метрів і три кілометри, стрільб, підтягування, смуги перешкод та метання.

Нікіта Соловей у складі збірної команди Полтавської області представляв підрозділ Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у ВСЦ «Воїн».

Вітаємо переможця та зичимо нових досягнень!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»