2024-07-12

На Полтавщині стартував новий проєкт «Амбасадори безпеки»

Випускники і Гендерний центр Полтавської політехніки разом з партнерами запустили проєкт «Амбасадори безпеки». Проєкт передбачає створення молодіжного ком'юніті, яке буде проходити серію тренінгів для підвищення рівня обізнаності з питань безпеки, прав людини та ролі молоді у поліпшенні безпекової ситуації в громадах. Учасниками проєкту стане активна молодь, яка прагне зробити свої громади безпечнішими та стійкішими.

На Полтавщині стартував новий проєкт «Амбасадори безпеки»

Громадська організація «Спілка випускників ПОЛТНТУ» у співпраці з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Гендерним центром Полтавської політехніки, Управлінням патрульної поліції в Полтавській області, Представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини в Полтавській області, ГО Українська асоціація представниць правоохоронних органів та ГО Центр допомоги врятованим оголошує про старт нового проєкту «Амбасадори безпеки».

Представники учнівської і студентської молоді з двох пілотних громад Полтавської області – Полтавської і Миргородської отримають знання та навички для реалізації безпекових заходів у своїх територіальних громадах (ОТГ). Проєкт реалізується у співпраці з управлінням патрульної поліції Полтавської області та Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Проєкт має особливий акцент на сприянні активній взаємодії між молоддю, поліцією та громадськістю і залученні молоді з сільської місцевості. Згідно з соціологічним дослідженням, проведеним Гендерним центром Полтавської політехніки, мешканці сіл мають недостатню обізнаність у сфері громадської безпеки, прав людини та гендерної рівності. Водночас, сільська молодь є активною та прагне до змін.

«Основна мета проєкту складається з кількох цілей: підвищити рівень обізнаності молоді з питань безпеки, навчити молодь створювати безпекові проєкти, адвокатувати забезпечення прав і свобод людини, запобігати дискримінації та насильству, взаємодіяти з органами місцевого самоврядування у реалізації локальних безпекових ініціатив. Ми впевнені, що навчання молодого покоління є ключем до створення безпечніших і більш згуртованих громад», – зазначає очільниця Гендерного центру Полтавської політехніки, керівниця проєкту Олена Дубинка. «Наш проєкт спрямований на зміцнення довіри між місцевими жителями, органами влади та правоохоронними органами, а також на розвиток потенціалу молоді як рушійної сили змін».

Перший тренінг відбувся в Миргороді на базі Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Молодь Миргородської громади вчилась долати гендерні стереотипи.

Ініціативу «Амбасадори безпеки» впроваджує Громадська організація «Спілка випускників ПОЛТНТУ» за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту«EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»