2019-10-29

«Нафтовики» перемогли у математичних конкурсах

28 жовтня відбувся математичний проєкт «Проведи канікули з користю» – учні наукового ліцею змагались зі студентами в інтелектуальних конкурсах і тренувались на завданнях ЗНО

«Нафтовики» перемогли у математичних конкурсах

У заході взяли участь команда 10-х класів наукового ліцею №3 Полтавської міської ради з капітаном Мариною Вороною (вчитель математики – Світлана Шевченко), команда групи 101 НГ ПолтНТУ «Нафтовики» на чолі з капітаном Владиславом Пентовим і команда старших курсів ПолтНТУ «Плюс-Мінус», яку очолив капітан Олексій Зуб.

«Команди взяли участь у чотирьох конкурсах: представили відеопрезентації, в основному конкурсі «Яка математика цікавіша – елементарна чи вища?» обирали номер і отримували питання. Неправильна відповідь давала бал суперникам. Під час конкурсу на швидкість вирішували задачі на логіку англійською мовою. Останній конкурс передбачав перевірку домашніх завдань: першокурсники підготували презентацію про життя відомого математика Юрія Митропольського, студенти старших курсів – про розділ математики «Теорія ймовірності», а школярі пройшли онлайн-тестування по ЗНО з математики», – розповіла координаторка проєкту к. фіз-матем. н., доцент кафедри вищої та прикладної математики Наталія Ічанська.

Студенти також долучились і до організації проєкту: один з конкурсів провів студент 1 курсу групи 101 НГ Денис Борисовський, а студент Владислав Дем’яненко поділився своєю розробкою: веб-додатку для перевірки знань на платформі ANGULAR. Ним скористались для тестування із завданнями ЗНО 2013-2019 рр. Цей додаток – результат виконання дипломної бакалаврської роботи (науковий керівник – Наталія Ічанська).

«Навіть під час шкільних канікул є можливість для професійного розвитку», – говорить декан гуманітарного факультету Анна Агейчева, вітаючи учасників проєкту.

Виступи команд оцінювало журі, до складу якого увійшли: Олександр Шефер – д.т.н., завідувач кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій, Катерина Овсієнко – вчитель англійської мови, класний керівник 10-го класу наукового ліцею №3 Полтавської міської ради, Михайло Крендич – президент студентського парламенту університету, студент групи 301 пНГ, Сергій Реднюк – к.п.н., доцент кафедри вищої та прикладної математики.

За результатами, найвищі бали отримала команда групи 101НГ «Нафтовики». Друге місце – у ліцеїстів.

Після інтелектуальних змагань учасники обрали фільм для спільного перегляду в лабораторії 3D візуалізації. У фільмотеці було десять стрічок на математичну тематику. Глядачі обрали гостросюжетну драму «Двадцять одне»: про студента з математичним даром, який не мав грошей на мрію – навчання у Гарварді.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка