2019-12-05

Нагородили переможців Гімназіади Полтавщини з настільного тенісу серед школярів

3 і 4 грудня 2019 року в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувались півфінальні та фінальні змагання Гімназіади Полтавщини з настільного тенісу серед юнаків і дівчат 2003-2004 року народження

Нагородили переможців Гімназіади Полтавщини з настільного тенісу серед школярів

Гімназіада Полтавщини з настільного тенісу проводиться щороку з метою популяризації здорового способу життя, фізичної культури та спорту серед учнівської молоді, відбору спортсменів до збірних команд області для участі у всеукраїнських змаганнях.

Учасниками цьогорічних змагань стали 17 команд з Кременчука, Полтави, Миргорода, Горішніх Плавнів; Гребінківського, Кобеляцького, Козельщинського, Котелевського, Кременчуцького, Лохвицького, Новосанжарського, Полтавського, Решетилівського, Семенівського, Хорольського, Чутівського, Шишацького районів. Усього заявки подали 68 юних спортсменів.

Змагання проводилися в особистій першості з командним заліком в одиночному, парному та змішаному розрядах. До складу команд входили два юнака та дві дівчини.

Головним суддею змагань став викладач кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України з настільного тенісу, тренер університетської збірної команди з настільного тенісу Андрій Черменський.

«Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» не випадково обрано місцем проведення Гімназіади Полтавщини з настільного тенісу серед школярів, адже серед випускників та студентів університету чимало спортсменів, які не раз прославляли Полтавщину на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Особливо хотілося б відзначити випускника 2017 року спеціальності «Фізична культура і спорт» Івана Мая – майстра спорту України міжнародного класу з настільного тенісу, чемпіона Європи в складі збірної команди України з вадами опорно-рухового апарату, кандидата в паралімпійську збірну України на участь в Паралімпійських іграх-2020 у Токіо», – прокоментувала декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету імені Юрія Кондратюка Наталія Беседа. – «Команда університету з настільного тенісу на чолі з ректором університету, кандидатом у майстри спорту з настільного тенісу професором, Володимиром Онищенком є учасником Суперліги Клубного чемпіонату України. Цього року влітку наші тенісисти взяли участь у 9TH EUROPEAN UNIVERSITIES TABLE TENNIS CHAMPIONSHIP 2019 в Камерино (Італія)».

Начальник Полтавського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Юлія Гордієнко завітала на відкриття змагань і привітала школярів, побажавши учасникам цікавої гри та спортивних перемог.

4 грудня відбулася церемонія нагородження переможців, призерів та учасників, участь у якій взяли президент ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, керівник Полтавського відділення Української федерації учнівського спорту, кандидат в майстри спорту з настільного тенісу, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, начальник Полтавського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Юлія Гордієнко та декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету імені Юрія Кондратюка Наталія Беседа.

«Надзвичайно раді вітати вас у затишному спортивному залі нашого університету, де створені комфортні умови для тренувань університетської команди та всіх бажаючих з настільного тенісу. Запрошую юних спортсменів на тренування, адже заняття спортом – це корисно, змістовно та приємно. Ми будемо раді зустріти вас та провести товариську гру у теплій невимушеній атмосфері», – наголосив ректор, професор Володимир Онищенко і окремо привітав одну із учасниць – 12-річну переможницю численних предметних олімпіад Наталію Карпенко з Котельви, для якої фінал змагань співпав із днем народження.

За перемогу у жіночому одиничному розряді нагороджені:

  • Софія Чумарна (I місце)
  • Юлія Пелих (II місце)
  • Катерина Алєксєєнко (III місце)

у чоловічому одиничному розряді:

  • Олександр Барабаш (I місце)
  • Владислав Іванченко (II місце)
  • Даніїл Соломаха (III місце)

у жіночому парному розряді:

  • Софія Чумарна та Юлія Пелих (I місце)
  • Яна Гордієнко та Анастасія Дерев’янко (II місце)
  • Катерина Алєксєєнко та Вікторія Гацько (III місце)

у чоловічому парному розряді:

  • Даніїл Соломаха та Олександр Барабаш (I м.)
  • Павло Шульгачик і Дмитро Шульгачик (II м.)
  • Ілля Янішевський і Микита Павлюченко (III м.)

у змішаному парному розряді:

  • Олександр Барабаш і Софія Чумарна (I місце)
  • Іванчатенко та Старокожко (II місце)
  • Дмитро Шульгачик і Катерина Алєксєєнко (III місце)

У загальному командному заліку перемогу здобула команда Гребінківського району, на другому місці – команда Хорольського району, на третьому місці – команда Кременчука.

Переможців, призерів та учасників змагань Гіімназіади Полтавщини з настільного тенісу нагородили медалями, грамотами, пам’ятними подарунками та солодощами. Приємною несподіванкою для переможців та призерів стали запрошення на навчання до Національному університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та безкоштовне тренування у секції з настільного тенісу університету.

Відзначили також ініціативних, активних студентів – за активну участь у спортивній діяльності університету, пропагування здорового способу життя, високий рівень професійної майстерності та вагомі досягнення у навчанні й спорті нагороджені Подяками ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: Олександр Соловій (група 201-Пгз), Владислав Михайленко (група 201-ГЗ), Віталій Кононенко (група101-пГЗ), Андрій Цюра (група 301-ГС), Володимир та Вадим Литвини (група 201-ГЗ) та Анна Бондаренко (група 201-ГС).

Науково-педагогічний та студентський колективи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітає юних спортсменів і бажають нових досягнень на спортивному Олімпі!