2019-02-11

У ПолтНТУ відбувся Форум молодої наукової еліти «Наука майбутнього – наука молодих»

7 грудня у ПолтНТУ спільно з Малою академією наук України вперше відбувся Форум молодої наукової еліти «Наука майбутнього – наука молодих», в межах якого провели круглий стіл на тему «Сучасні аспекти формування майбутньої наукової еліти України».

У ПолтНТУ відбувся Форум молодої наукової еліти «Наука майбутнього – наука молодих»

     Участь у круглому столі взяли президент МАН України, академік НАН України, член комісії по роботі з науковою молоддю НАН України, член Наглядової ради ПолтНТУ Станіслав Довгий; заступник голови – керівник секретаріату Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки, заступник голови Наглядової ради ПолтНТУ Вадим Стогній; депутат Полтавської міської ради Андрій Матковський; заступник Полтавського міського голови Людмила Бойченко; директор Інституту гідромеханіки НАН, академік НАН України Віктор Грінченко, директори усіх закладів середньої освіти міста Полтава, директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники ПолтНТУ.

     Відкриваючи роботу круглого столу президент Полтавського територіального відділення МАН України, ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко закцентував, що участь у заході беруть освітяни, які власною працею створюють той потенціал, який закладає фундамент нашої держави та її майбутнього. Закцентував, що завдяки успіхам Малої академії наук ЮНЕСКО визнала Україну світовим лідером у роботі з обдарованими дітьми, лідерами в галузі наукової освіти. Відмітив, що у Полтавській області започатковано новації, метою яких є сприяння  особистісному зростанню обдарованої молоді Полтавщини та створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації – головної умови конкурентного майбутнього України!

     Президент Малої академії наук України, академік НАН України Станіслав Довгий презентував здобутки Малої академії наук України, відмітивши важливість нового статусу академії як центру ЮНЕСКО. Серед новацій на яких закцентував президент МАН – її діяльність у рамках Академії Copernicus, яка дозволить сформувати потужну навчально-наукову базу. Він підкресли, що це ще один вагомий крок на шляху інтеграції України у світовий науковий простір У своєму виступі Станіслав Довгий підкреслив важливість наукової освіти для кожного. Під час свого виступу президент МАН України обговорив разом із освітянами міста Полтава перспективи участі полтавських учнів в освітніх проектах Малої академії наук України та міжнародних наукових конкурсах.

     Тож сьогодні МАН виховує професійно зорієнтованих, озброєних відповідним науковим, дослідницьким інструментарієм молодих людей, які вже у школі знають своє призначення, спрямування, наукове покликання і йдуть до закладів вищої освіти, чітко розуміючи, в якій галузі вони хочуть працювати.

ІАЦ ПолтНТУ