2024-05-09

Науковців та студентів політехніки запрошують дізнатись про програми обміну в країнах ЄС

14 травня у Полтавській політехніці відбудеться інфосесія «Програми обміну в країнах ЄС: стипендії, гранти, можливості». Власними історіями участі в програмах академічної мобільності поділяться студенти, а координатори програм дадуть вичерпні відповіді на найактуальніші питання. До участі запрошуються викладачі, студенти та аспіранти, які бажають здобути досвід навчання, стажування на базі провідних європейських закладів вищої освіти.

Науковців та студентів політехніки запрошують дізнатись про програми обміну в країнах ЄС

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошує науково-педагогічних працівників, студентів та аспірантів різних структурних підрозділів взяти участь в інфосесії «Програми обміну в країнах ЄС: стипендії, гранти, можливості».

Як стати учасником молодіжного обміну, тренінгу чи навіть кредитної академічної мобільності за програмою Erasmus+? Яку стипендію отримують учасники таких програм? Як проходить навчання у зарубіжних закладах вищої освіти протягом семестру та як успішно скласти сесію? Чи можна студентам чоловічої статі брати участь у таких програмах та що для цього потрібно? Чи вистачає часу на студентське життя і подорожі? Що дають такі програми їхнім учасникам і чому варто спробувати?

Відповіді на ці та безліч інших питань учасники отримають під час інфосесії «Програми обміну в країнах ЄС: стипендії, гранти, можливості», спікерами якої будуть студенти-учасники різноманітних програм обміну, які поділяться власним досвідом навчання за кордоном та своїми враженнями від участі у таких програмах. Після інфосесії науковці та студенти матимуть можливість поставити спікерам та координаторам програм мобільності питання і отримати на них вичерпні відповіді.

Дата та час події: 14 травня 2024 року, 13.30-14.50.

Місце події: аудиторія 318 Ц.

Нагадаємо, попри війну та усі виклики, пов’язані з запровадженням воєнного стану на території України, Полтавська політехніка продовжує активно розвивати співпрацю з міжнародними освітніми установами та організаціями.

Відзначимо, що у 2023-2024 роках тільки в рамках програми Erasmus+ Полтавська політехніка підписала 29 нових угод про науково-освітню співпрацю з провідними університетами з 15 країн Європи.

Шаленими темпами в Полтавській політехніці розвиваються програми академічної мобільності для студентів бакалаврату, магістратури та аспірантів. Тільки за весняний і осінній семестри 2023 календарного року та січень-квітень 2024 року в програмах мобільності взяв участь 171 представник Полтавської політехніки - 29 науково-педагогічних працівників та 140 студентів.

Зокрема, 29 студентів та 2 науковці стали учасниками молодіжних обмінів та тренінгів за програмою Erasmus+ - це навчальні програми, які тривають від 5 до 21 дня і повністю фінансуються ЄС, тобто учасники таких програм не вкладають власні кошти. Єврокомісія назвала Erasmus+ найуспішнішою освітньою програмою ЄС і важливим інструментом співпраці між університетами та студентством всієї Європи.

Найцікавішими є програми кредитної академічної мобільності – це можливість протягом одного - трьох семестрів, не перериваючи навчання в Україні, здобувати освіту в партнерському навчальному закладі однієї з країн ЄС.

Студенти-учасники програм кредитної академічної мобільності отримують щомісячну стипендію в розмірі 1050 євро та безцінну можливість опановувати фахові дисципліни та здобувати актуальні знання і навички на базі європейських університетів.

Зокрема, у 2023 році учасниками програм кредитної академічної мобільності Erasmus+ стали 109 студентів Полтавської політехніки, які навчались в університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Іспанії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

Загальна сума грантів на стипендії для студентів в рамках програм Erasmus+ за останні три семестри склала 447 987 EUR близько або 18 180 823 грн.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності Erasmus+ впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародної діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нещодавно троє студенток політехніки стали учасницями грантової програми «Study Tours to Poland» у Вроцлаві.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»