2019-12-23

Навчання у Китаї: студентка університету поділилась досвідом

Студентка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» паралельно здобуває освіту в Китаї. Вона розповіла, як їй це вдалося, за якими умовами навчається та як адаптувалася

Навчання у Китаї: студентка університету поділилась досвідом

В Україні сьогодні існує потреба у фахівцях та науковцях, які володіють не лише базовими теоретичними знаннями, а й отримали певний міжнародний практичний досвід. Саме тому Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» забезпечує постійний розвиток міжнародної діяльності закладу.

Студентка навчально-наукового інституту нафти та газу Катерина Китайгора поділилася своїми враженнями та досвідом навчання у Китаї. Катерина навчається на магістратурі за урядовою програмою Китайської Народної Республіки за спеціальністю «Теплопостачання, газопостачання, вентиляція та кондиціонування» у Північно-західному університеті Цзяотун.

«Університет дав мені прекрасну можливість продовжити своє навчання в магістратурі у Китаї. При цьому, я паралельно закінчую навчання в рідному університеті за спеціальністю «Нафтогазова інженерія та технології». Для мене це неймовірна можливість, адже в Китаї я навчаюсь безкоштовно за урядовою програмою Китайської Народної Республіки та отримую стипендію. Навчання відбувається англійською мовою, тому проблем з адаптацією у мене не було: завдяки викладачам університету, я змогла підвищити свій рівень ще до поїздки в Китай. Група, у якій я навчаюсь є інтернаціональною. Разом ми приділяли увагу не тільки навчанню, а і подорожували та пізнавали культурні особливості Далекого Сходу», розповідає Катерина Китайгора.

«Я дуже вдячна своєму університету за багатий міжнародний досвід. Усім студентам, які навчаються в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» рекомендую не втрачати можливості, які надає університет, та використовувати їх по максимуму», радить Катерина.

Університет підтримує широкі міжнародні зв’язки із закладами вищої освіти близького та далекого зарубіжжя. Студенти та викладачі мають можливість проходити щорічні міжнародні стажування, практику, брати участь в програмах обміну, підготовці спільних проектів для участі в конкурсах на отримання грантів.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»