2019-08-31

Нова традиція: першокурсників вітали випускники, а не чиновники

31 серпня вітали першокурсників у ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка. Адміністрація підтримала ініціативу студентського самоврядування та започаткувала цього року «День першокурсника». Ранкові урочистості продовжились open-air вечіркою

Нова традиція: першокурсників вітали випускники, а не чиновники

Науково-педагогічні працівники університету, студенти-першокурсники (як бакалаврату, так і магістратури) та їхні батьки зібралися на свято без чиновників.

Формат змінили, але залишилася традиція виголошувати присягу університету, передавати символи студентського життя і вшанування хвилиною мовчання пам'ять померлих викладачів, тих, хто поклав своє життя за збереження миру та захисту територіальної цілісності нашої держави, покладання квітів до Пам’ятної стели загиблим викладачам та студентам, а також до меморіальної дошки випускнику нашого університету Дмитру Коряку, який загинув у зоні АТО.

« Ви вступили в знаменний для університету рік - рік нових якісних змін. Ваші імена уже в історії навчального закладу. Бажаю вам успіхів, натхнення для навчання та наукової діяльності, спортивних досягнень. Ви - гідне продовження славних традицій нашого університету», - звернувся до першокурсників випускник ПолтНТУ 1993 року, ректор, професор Володимир Онищенко.

Своїми історіями успіху поділились Дмитро Задворкін (випускник 2015 року), Юрій Шляховий (випускник 1984 року).

Святковий настрій створювала вокалістка Діана Тітенко і клуб спортивно-бальних танців «Акцент».

Ключ Знань і атрибути студентства передали першокурсникам із найвищими рейтинговими балами – Оксані Житник (200 балів, навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту), Олегу Білоконю (191 бал, навчально-науковий інститут інформаційних технологій і механотроніки) і Данилу Лобачу ( навчатиметься одночасно на двох спеціальностях, обравши фінанси, страхування та банківську справу паралельно з нафтогазовою інженерією), на якого чекала приємна несподіванка. В урочистий День першокурсника почесні гості, активісти, викладачі та студенти-першокурсники щиро привітали Данила, адже у нього в було подвійне свято – ще й день народження!

«Я обрав ПолтНТУ, бо саме тут зможу вивчити й пізнати тонкощі обраної спеціальності. Я обрав як фах комп’ютерні науки, адже зараз усі потреби суспільства, проблеми науки та техніки вирішуються за допомогою інформаційних технологій. Глибоко переконаний, що отримані мною знання застосую, щоб стати професіоналом у своїй галузі. Хочу побажати всім нам успіхів, наснаги та наполегливості у навчанні, мати чіткі життєві цілі та орієнтири, досягати їх за допомогою знань, отриманих у світлих аудиторіях університету», – привітав Олег Білокінь.

Оксана Житник теж не мала сумнівів, коли обирала навчальний заклад: «Твердо вирішила, що це буде саме Полтавський національний технічний університет імені Ю.В. Кондратюка. По-перше, завдяки його вагомим здобуткам, адже не кожен заклад вищої освіти може похвалитися такими результатами та високими рейтингами. По-друге, це привітний колектив університету, котрий з радістю приймає тебе у цих стінах і готовий допомогти у вирішенні будь-якого питання. По- третє, це матеріально-технічна база закладу й ті численні можливості, що відкриваються перед кожним студентом. Хай здійсняться всі наші мрії! Зі святом, вдалого навчального року!»

Завершував свято зірковий гість і випускник університету – Артем Лоїк.

Після урочистостей сцена перетворилась на фотозону, студенти вирушили на екскурсію університетом, а ввечері розважались на open-air party, яку підготували активісти студентського самоврядування.

 

 

Медіа - центру ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка