2022-07-11

Новий навчальний рік у Полтавській політехніці розпочнеться 15 серпня

Вчена рада Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» затвердила графік початку 2022-2023 навчального року. Для студентів 2, 3 та 4 курсів навчання розпочнеться 15 серпня.

Новий навчальний рік у Полтавській політехніці розпочнеться 15 серпня

Вчена рада університету під час чергового засідання розглянула питання початку нового 2022-2023 навчального року. Для студентів 2, 3 та 4 курсів навчання розпочнеться 15 серпня.

«Зараз ми повинні приймати непрості рішення у непростих умовах. Одним із таких є внесення змін до графіка навчального процесу і ключове питання, яке ми повинні зараз розглянути – це початок навчальних занять раніше ніж перше вересня. Питання початку та планування навчального року, затвердження графіку навчального процесу – це питання автономії закладів вищої освіти», – зазначив кандидат економічних наук, доцент, директор Департаменту організації навчального процесу, акредитації та ліцензування Олег Максименко.

Лист Міністерства освіти і науки України про підготовку до початку та особливості організації освітнього процесу у 2022-2023 навчальному році передбачає:

  • Розгляд закладами освіти можливості початку освітнього процесу у 2022-2023 навчальному році для здобувачів фахової передвищої освіти орієнтовно з 15 серпня 2022 з урахуванням вступної кампанії, використання суботніх днів у теплу частину року, внести відповідні зміни до графіка освітнього процесу та відпусток працівників, скорегувати структуру навчального року з урахуванням наслідків збройної агресії РФ та особливості навчання в осінньо-зимовий період з передбаченням зимової заліково-екзаменаційної сесії до кінця листопада 2022 року;
  • Розгляд закладами освіти можливості початку освітнього процесу для здобувачів перших курсів закладів фахової передвищої освіти орієнтовно 15 серпня, з урахуванням можливості державних регіональних замовлень щодо їх стипендіального забезпечення, для здобувачів освіти перших курсів на основі повної загальної середньої освіти орієнтовно 15 вересня, але не пізніше 1 жовтня.

«Були різні дискусії з цього приводу, є багато різних пропозицій з урахуванням досвіду колег по всій Україні. Ми занепокоєні реакцією студентів на ці зміни та безпековою ситуацією. Є чітка рекомендація МОН, і прийняли зважене рішення з огляду на всі складні умови, підготували укриття, вдосконалили безпекову інфраструктуру. Найголовніше – це життя і здоров’я учасників освітнього процесу. Скільки дозволятиме безпекова ситуація, стільки будемо працювати наживо. І цими можливостями ми завдячуємо збройним силам України!» – прокоментував ректор університету, професор Володимир Онищенко.

Нагадаємо, троє студентів університету і студентка коледжу отримають іменні стипендії Полтавської міської ради, а протягом навчального року 84 студенти політехніки стали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»