2020-09-17

Політехніка підписала меморандум з Управлінням Державної служби якості освіти у Полтавській області

16 вересня ректор Національного університету імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко та начальник Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Юрій Кращенко підписали меморандум про співпрацю.

Політехніка підписала меморандум з Управлінням Державної служби якості освіти у Полтавській області

Підписання відбулось у присутності членів Вченої ради. Меморандум Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Управлінням Державної служби якості освіти у Полтавській області – це конструктивне партнерство і консолідація зусиль, спрямованих на створення належного рівня якості освіти та якості освітньої діяльності в Полтавській області.

«Сьогодні важлива подія у житті університету. З Державною службою якості освіти у Полтавській області ми співпрацюємо багато років і вже було реалізовано багато спільних проєктів. Співпраця будується на принципах довіри й партнерства. З метою подальшої ефективної взаємодії, допомоги у розв’язанні питань на державному рівні, у присутності членів Вченої ради ми реалізували спільну ініціативу Національного університету імені Юрія Кондратюка та Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області – підписали меморандум про співпрацю. Дуже важливим є те, що в рамках угод та договорів, підписаних з гімназіями, школами, ліцеями міста Полтава, науково-педагогічні працівники університету викладають у закладах середньої освіти, а управління Державної служби якості освіти здійснює інституційний аудит закладів на предмет можливості надання освітніх послуг», – говорить ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Начальник управління Державної служби якості освіти у Полтавській області Юрій Кращенко передав вітання від голови Державної служби якості освіти Руслана Гурака, ознайомив Вчену раду університету із основними повноваженнями Служби, її територіального управління в Полтавській області та назвав ключові напрямки співпраці у рамках меморандуму: «Державна служба якості освіти займається дошкіллям, позашкіллям, школами, професійно-технічною освітою, інституційним аудитом у цих сферах і надає рекомендації щодо розбудови внутрішньої системи якості освіти. Системою закладів фахової передвищої, вищої освіти більше займається Національне агентство забезпечення якості вищої освіти. Але державний нагляд, контроль за дотриманням законодавства, перевірки належать Державній службі якості освіти. Ключові напрямки співпраці ми вбачаємо у стажуванні студентів на базі нашого територіального управління, проведенні спільних заходів, залученні науково-педагогічних працівників до інституційних аудитів, особливо спеціалізованих закладів загальної середньої освіти».

Щоб досягти мети, партнери і стейкхолдери організовуватимуть проходження виробничих практик магістрантами спеціальностей «Публічне управління та адміністрування», «Менеджмент» в управлінні Служби, як бази і платформи для стажування; спільні заходи (тренінги, семінари, семінари-практикуми, наради, майстер-класи, онлайн-вебінари тощо), спрямовані на підвищення якості освіти та освітньої діяльності, а також залучатимуть науково-педагогічних працівників університету як експертів до проведення інституційних аудитів спеціалізованих закладів загальної середньої освіти наукового профілю, управління Служби як стейкхолдера для внесення пропозицій щодо удосконалення освітніх та освітньо–наукових програм.

Окремим важливим пунктом у співпраці є професійне навчання та підвищення кваліфікації держслужбовців із залученням науково–педагогічних працівників університету. У рамках реалізації Меморандуму, наприкінці вересня відбудеться підвищення кваліфікації працівників Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області за освітньою програмою «Комунікація у діяльності органів державної влади». Курс проведуть науковці кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» разом з Володимиром Люлькою – начальником Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Полтавській та Кіровоградській областях.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»