2024-07-22

Очільники провідного університету та потужної компанії Siemens-Poland обговорили вагомі досягнення та перспективи динамічного розвитку флагмана вищої освіти України

Під час робочої поїздки до Польщі ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко зустрівся з генеральним директором компанії Siemens-Poland, іноземним членом Наглядової ради університету Zielinski Maciej, під час якої обговорили перспективи динамічного розвитку флагмана вищої освіти України та популярність цифрової лабораторії Siemens у Полтавській політехніці серед школярів та студентів.

Очільники провідного університету та потужної компанії Siemens-Poland обговорили вагомі досягнення та перспективи динамічного розвитку флагмана вищої освіти України

У рамках робочого відрядження до Польщі ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко зустрівся з генеральним директором компанії Siemens-Poland, іноземним членом Наглядової ради університету Zielinski Maciej.

Під час зустрічі обговорили перспективи динамічного розвитку флагмана вищої освіти України та популярність цифрової лабораторії Siemens у Полтавській політехніці серед школярів та студентів, яка є важливим осередком для розвитку інтересу до високотехнологічних професій. 

У свою чергу компанія щоразу вражає новими технологічними проєктами і розробками – наразі Siemens активно розвиває напрямки безпекових розробок (відеонагляду, моніторингу тощо), «зеленої» енергетики і «розумних» будинків, «автозаправок» для електрокарів як відповідь на енергетичну кризу. Окрім цього, компанія створила Siemens Xcelerator — нову відкриту цифрову бізнес-платформу, яка дозволяє прискорити цифрову трансформацію підприємств та зробити її простішою та масштабованою.

«Приємно вражений від ознайомлення з сучасною, інноваційною лабораторією в офісі надсучасної компанії Siemens, яка виконує роль презентаційного майданчика для технологій майбутнього. 

 Співпраця з міжнародними партнерами, такими як Siemens-Poland, є надзвичайно важливою для розвитку нашого університету. Ми домовилися про можливості стажування для студентів та викладачів, щоб наша спільнота отримала доступ і могла здобувати унікальний досвід та знання в галузі сучасних технологій. Прагнемо продовжувати зміцнювати наші зв'язки та відкривати нові можливості для студентів і науковців Полтавської політехніки!

Дякую Maciej Zielinski - великому другу України та нашого університету за теплий прийом та продуктивну зустріч! Впевнений, що наша спільна робота, як завжди, буде результативною у майбутньому.

Запрошуємо на навчання до високотехнологічного, сучасного ЗВО - Національного університету «Полтавська політехніка», який створює унікальні можливості для самореалізації на українському та світовому ринках праці!», - прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»