2022-11-28

Онлайн-платформа для віртуальних лабораторій «Labster» відкриває нові можливості для українських вчених

МОН України та провідна платформа для віртуальних лабораторій та інтерактивної науки «Labster» налагодили тісну співпрацю у сфері забезпечення доступу до якісного дистанційного та змішаного навчання на платформі. Студентська та учнівська молодь вільно опановуватиме найпопулярніші інтерактивні курси, а викладачі ефективно підвищуватимуть власні професійні компетенції.

Онлайн-платформа для віртуальних лабораторій «Labster» відкриває нові можливості для українських вчених

Головна мета такого науково-освітнього партнерства – забезпечення доступу до якісного дистанційного та змішаного навчання на платформі «Labster», що надає безкоштовний доступ до своїх інтерактивних курсів для молоді шкіл, коледжів та університетів України.

«Надзвичайно важливо розширювати можливості наших викладачів та надавати всім українським учням і студентам ефективні засоби для опанування нових технологій та наукової діяльності, незалежно від того, ким вони прагнуть стати у майбутньому – урядовцями, підприємцями, фермерами чи лікарями. Після завершення навчання молодь має бути готовою принести набутий інтелектуальний досвід до тієї царини, де реалізовуватиме свій потенціал, адже наука є фундаментом для кожної сфери діяльності. Ми вдячні платформі «Labster» за надання доступу до передової платформи «STEM-освіта», доступної у будь-якому місці і в будь-який час, для всіх українських шкіл, коледжів та університетів», – прокоментував Перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Унікальна пропозиція платформи «Labster» дозволить понад 4,5 млн учнів і студентів у кожному закладі освіти в Україні навчатися, використовуючи визнані у світі віртуальні наукові симуляції від платформи «Labster» упродовж року. Викладачі зможуть легко знайти корисні для їхніх навчальних дисциплін інтерактивні симуляції серед 300 доступних на платформі та ефективно впровадити їх до освітнього процесу, зробити навчання цікавішим та ефективнішим.

«Для нас велика честь надати повну підтримку українським викладачам і студентам, які продовжують навчання, незважаючи на складні обставини, в яких живуть. Уможливлення доступу до нашої високоякісної інтерактивної наукової навчальної платформи в Україні узгоджується з баченням платформи «Labster» щодо надання можливості наступному поколінню вчених змінювати світ», – підкреслив співзасновник і генеральний директор платформи «Labster» Майкл Бодекер Дженсен.

Окрім надання доступу до свого каталогу симуляцій, платформа «Labster» також надасть послуги з професійного розвитку та технічну підтримку для всіх викладачів і студентів з видачею відповідних сертифікатів.

Звертаємо увагу! 2 грудня 2022 року о 11:00 відбудеться вебінар «Платформа «Labster»: використання віртуальних симуляцій у навчанні». Приєднатися до заходу можна за посиланням.

Довідково: платформа «Labster» – світовий лідер з розроблення віртуальних навчальних симуляторів, завдяки яким успішно навчаються вже 5 млн. студентів та учнів 3000 навчальних закладів в 70 країнах світу. Віртуальні симуляції на платформі доступні з таких галузей, як анатомія та фізіологія; біохімія; біологія; біотехнологія; хімія; наука про Землю; мікробіологія; фізика та інші.

Раніше науковці працюватимуть у лабораторіях Об’єднаного дослідницького центру Європейської Комісії.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»