2020-12-21

«Освіта та кар’єра-2020»: Полтавська політехніка нагороджена Гран-прі і визнана лідером вищої освіти України

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» здобула звання «Лідер вищої освіти України» і Гран-прі за профорієнтаційну роботу з молоддю на міжнародній спеціалізованій онлайн - виставці «Освіта та кар’єра-2020»

«Освіта та кар’єра-2020»: Полтавська політехніка нагороджена Гран-прі і визнана лідером вищої освіти України

Міжнародна виставка «Освіта та кар’єра -2020» – одна з наймасштабніших освітніх подій року, на якій власні практичні напрацювання, успішні науково – освітні кейси презентують провідні українські та європейські заклади вищої освіти, науковці та фахівці -практики обговорюють нагальні виклики сучасності, проблеми підвищення якості європейської освіти та успішного працевлаштування випускників.

Організовує та проводить виставку Всеукраїнська громадська організація Товариство «Знання» України за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України.

Виставка традиційно проходить в Києві в приміщенні Українського дому, однак, через карантинні обмеження, спричинені світовою пандемією COVID-19, змінила власний формат. Під час віртуальної освітньо -наукової виставки глядачі мали можливість ознайомитися з пропозиціями вітчизняних університетів та обрати заклад для здобуття якісної освіти та опанування перспективної професії.

Під час урочистого відкриття привітали цьогорічних ювілярів – Національний університет «Запорізька політехніка» (120 років від дня заснування), Національний університет кораблебудування імені Адмірала Макарова (100 років від дня заснування), Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» (90 років від дня заснування), Київський національний університет будівництва і архітектури (90 років), Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка (90 років) та Ужгородський національний університет (75 років).

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагороджений почесний званням «Лідер вищої освіти України» та став володарем гран-прі конкурсу тематичних номінацій у номінації «Профорієнтаційна робота серед молоді». Полтавська політехніка неодноразово ставала переможцем та дипломантом престижних всеукраїнських та міжнародних освітньо наукових виставок, створюючи сприятливий освітній простір для занять інтелектуальною та освітньо-науковою діяльністю. Нещодавно під час Дванадцятої міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» університет відзначили Почесною нагородою «Лідер інновацій в освіті».

За багаторічну науково-педагогічну діяльність та вагомий внесок у розвиток освіти і науки України Національна академія педагогічних наук України та Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України відзначили подякою ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка.

Протягом двох виставкових днів науковці закладів вищої освіти та профільних наукових установ обговорили ряд актуальних питань сучасної вищої освіти, серед яких – пріоритети національної освітньої політики у сфері забезпечення якості освіти, кращі практики щодо забезпечення якості освіти, особливості проведення інституційного аудиту закладів освіти, інноваційний розвиток освітнього процесу, інформаційні технології та особливості дистанційного навчання, цифрова трансформація закладів освіти для підвищення якості освіти та ефективного онлайн-навчання та використання Google сервісів у професійній діяльності.

У виставці взяли участь заклади освіти з України, Німеччини, Чехії, Польщі, Греції, Словаччини, Іспанії, Франції, США, а також провідні українські освітні агенції. Виставкові конкурси відбулись у п’яти секціях – «Лідер вищої освіти України», «Лідер післядипломної освіти», «Лідер наукової та науково-технічної діяльності», «Лідер міжнародної діяльності» та «Лідер професійно-технічної діяльності», а також конкурси з тематичних номінацій. Переможців відзначили почесними нагородами, дипломами та спеціальними подяками.

Тематичні семінари, презентації та майстер-класи провели представники європейських закладів вищої освіти, Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України, коледжів та університетів.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»