2019-08-21

Партнерство з університетами Ізраїлю посилено на державному рівні

Міжнародне співробітництво ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка з університетами Ізраїлю вийшло на вищий рівень – 19 серпня під час візиту Прем’єр-міністра Держави Ізраїль Біньяміна Нетаньягу Надзвичайний і Повноважний Посол України у Державі Ізраїль Геннадій Надоленко та Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон підписали Програму співробітництва в галузях освіти, культури, молоді та спорту між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль на 2019-2022 роки.

Партнерство з університетами Ізраїлю посилено на державному рівні

Також посли підписали Угоду між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Держави Ізраїль про сприяння вивченню мови іврит у закладах освіти України та вивченню української мови у закладах освіти Держави Ізраїль.

Це продовження освітньої місії і закріплення міждержавного партнерства, про яке йшлося під час червневого українсько-ізраїльського освітнього форуму «Collaboration Inspires Innovation», ініційованого Israeli Friends of Ukraine та Посольством України в Державі Ізраїль. Нагадаємо, що ПолтНТУ став одним з 6 українських університетів, які представляли Україну на форумі.

За результатами візиту, Університет Хайфи та Тель-Авівський університет стали новими партнерами ПолтНТУ.

Відзначимо, що у складі офіційної ізраїльської делегації в Україні прибув радник віце-президента з міжнародних зв'язків та розвитку ресурсів Університету Хайфи Шимон Бриман – безпосередній представник нашого партнера і друг ПолтНТУ.

Співпраця з освітньо-науковими установами Ізраїлю дає можливість впроваджувати кращі інноваційні практики в освітній процес, а нашим студентам – опановувати першими та користуватися усіма їх перевагами.

На форумі університет презентував не лише власні можливості, а й перші результати співпраці з Ізраїлем. В університеті навчаються ізраїльські студенти, працює єдина на Полтавщині стартап-школа, відкрита спільно з ізраїльськими колегами, розробляються нові напрями співпраці у сфері академічної мобільності, спільних PhD програм та комерціалізації наукових досліджень.

Підписання двосторонніх угод сприятиме інтенсивному розвитку перспективних напрямків співпраці – проведення наукових досліджень за грантовими програмами Міністерства науки, технології та космосу Ізраїлю, коротко- та довготермінових програм обміну для студентів та викладачів, проведення спільних наукових конференцій, розробка і впровадження спільних освітніх курсів, міжкультурних освітніх програм.

Зокрема ізраїльські колеги зацікавлені у створенні із українськими закладами вищої освіти інноваційних парків, реалізації програм академічних акселераторів, щоб втілювати ідеї, які генерують студенти та викладачі, інноваціях в електроніці, інженерії електрозв'язку, Data Science, User Experience дизайні, кібербезпеці.

Ми раді повідомити, що Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка – один з провідних українських університетів, який відкриває нові можливості для студентів та викладачів, робить доступним унікальний досвід Ізраїлю – лідера за освітніми інноваціями.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Ю.В. Кондратюка